Renault Megane a reusit sa impresioneze la crash test-ul EuroNCAP si sa devina cel mai sigur model de pe piata.

Poate ca nu este una dintre cele mai fiabile marci din lume, dar e sigur ca Renault a descoperit secretul sigurantei. Cel putin in ceea ce priveste testele efectuate de EuroNCAP. Marca franceza a ajuns la al 11-lea model care castiga 5 stele la testele de siguranta EuroNCAP.

Ultimul model care impresioneaza la capitolul siguranta este - evident - noul Renault Megane. Pur si simplu compacta franceza nu numai ca a reusit sa obtina 5 stele, dar nu a pierdut nici macar un punct la testele de siguranta. Noul Megane a fost creditat cu 37 de puncte din tot atatea posibile, iar francezii spun deja ca modelul lor este cel mai sigur din orice categorie.

Renault Megane - Pur si simplu cel mai sigur la EuroNCAPLa testul de impact frontal, sectiune la care foarte putine modele reusesc sa obtina punctaj maxim, noul Megane s-a descurcat excelent si si-a adjudecat 16 puncte din tot atatea posibile. La acest tip de impact, pasagerii sunt foarte bine protejati, iar montantul A, care s-a deplasat doar 10 mm dupa impact a permis fara probleme ca portiera sa fie deschisa manual, fara efort suplimentar.

Nici un fel de probleme nu au aparut la impactul lateral (si nici la cel cu stalpul), asa ca hatchback-ul francez a obtinut 18 puncte din 18 posibile.

Renault Megane - Pur si simplu cel mai sigur la EuroNCAP
La nivelul protectiei copiilor, Megane a obtinut 4 stele din 5 posibile, un rezultat bun, dar care a fost atins de mai multe modele, nu neaparat din aceeasi clasa.

Renault Megane - Pur si simplu cel mai sigur la EuroNCAP
Daca la capitolul protectie a ocupantilor, modelul francez nu are deocamdata concurent, la testul de protectie a pietonilor rezultatele nu au fost deloc impresionante. Noul Megane a obtinut la acest capitol doar 2 stele din 4 posibile, tehnicienii EuroNCAP ajungand la concluzia ca foarte putine puncte ale capotei asigura o protectie adecvata in cazul impactului cu un pieton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.