Noua generatie Accord a facut progrese vizibile si la capitolul siguranta.

Honda Accord - 5 stele la EuroNCAPGeneratia trecuta a modelului Accord a trebuit sa se multumeasca cu doar 4 stele la crash-testele EuroNCAP. Actuala insa arata ca niponii au facut o prioritate din capitolul siguranta, asa ca noua Accord a obtinut 5 stele la protectia ocupantilor.

Honda Accord - 5 stele la EuroNCAPLa testul de impact frontal, Accord a obtinut 14 puncte din 16 posibile, cele doua puncte fiind pierdute deoarece aparatele au inregistrat o presiune mai mare asupra pieptul pasagerului, decat asupra soferului.
La impactul lateral si la cel cu stalpul, masina a fost creditata cu 17 puncte din 18 posibile. Copii sunt bine protejati la bordul noii Accord, daca sunt fixati in scaune corespunzatoare. La acest test masina a primit 4 stele din 5 posibile.

Honda Accord - 5 stele la EuroNCAPUn scor bun s-a inregistrat si la testul de protectie a pietonilor, masina fiind creditata cu 3 stele din 4 posibile. Spoilerul protejeaza bine picioarele pietonilor la impact, iar multe zone de pe capota asigura de asemenea o buna protectie in cazul impactului cu capul unui copil. Masina ar fi obtinut probabil un punctaj mai bun, dar extremitatea capotei este prea dura si nu ofera protectie la impactul cu pietonii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.