EuroNCAP a testat cele mai noi modele de pe piata europeana, iar rezultatele au fost foarte bune.

Kia Sorento - crash testSiguranta a devenit o prioritate pentru toti constructorii importanti de pe piata din Europa. Partea si mai buna este ca rezultatele se vad si tot mai multe modele reusesc sa obtina calificativul de 5 stele, chiar si in conditiile mai grele in care se desfasoara acum testele EuroNCAP.

Cea mai noua sesiune de teste a cuprins 8 modele, unele inca nelansate oficial, care asteapta debutul in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Renault a avut la acest test modelul Grand Scenic, acesta obtinand, cum era de asteptat, 5 stele la protectia ocupantilor. Monovolumul francezilor a obtinut si cel mai mare procentaj (99%) la capitoul "sisteme de siguranta activa".

Skoda Yeti - crash testSubaru Legacy a obtinut de asemenea 5 stele la general, la fel si primul SUV Skoda, modelul Yeti. A doua generatie a SUV-ului Kia Sorento si-a adjudecat fara probleme calificativul de 5 stele, dupa ce prima generatie obtinea 4 stele acum 6 ani. Cele doua modele hibride, Honda Insight Hybrid si Toyota Prius au primit calificativul maxim, 5 stele, iar noul VW Polo se poate lauda tot cu 5 stele.

Citroen C3 - crash testSingurul model dintre cele 8 testate care a primit doar 4 stele la crash testul EuroNCAP este noul Citroen C3, modelul francez fiind depunctat la siguranta ocupantilor si la capitolul siguranta activa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.