EuroNCAP a publicat rezultatele testelor de siguranta pentru 12 noi modele.

Opel Astra crash-test12 modele au fost testate de EuroNCAP in ultima perioada, iar rezultatele au fost publicate ieri. Este vorba de masini care au debutat sau care urmeaza sa debuteze pe pietele europene. Cum deja nivelul de siguranta al masinilor a crescut mult, la nivelul intregii industrii, rezultatele sunt previzibile. Orice model care nu primeste calificativul maxim (5 stele) pleaca din start cu un deficit de imagine.

Mercedes e-Klasse crash testMasinile testate in aceasta sesiune sunt: Mercedes GLK, Opel Astra, Mazda3, Chevrolet Cruze, BMW X1, Toyota Urban Cruiser, Mercedes E Klasse, Citroen DS3, Peugeot 5008, Crevrolet Spark, Infiniti FX, Volkswagen Scirocco. In total, 12 modele, nu mai putin de 10 dintre acestea fiind cotate cu calificativul maxim - 5 stele. Exceptie au facut Chevrolet Spark, care a obtinut 4 stele si Toyota Urban Cruiser.

Toyota Urban Cruiser crash testDaca micul Spark a obtinut 4 stele, un rezultat relativ bun, avand in vedere dimensiunile masinii, Toyota Urban Cruiser a dezamagit, obtinand doar 3 stele. Modelul nipon a pierdut puncte din cauza faptului ca, desi exista un airbag pentru genunchii soferului, cel stang a lovit plansa de bord, valorile inregistrate fiind destul de mari. De asemenea, la testul de impact cu stalpul a aratat ca airbag-ul pentru protectia capului nu a reusit sa impidice impactul capului cu montantul masinii, forta inregistrata fiind mult mai mare decat valorile acceptate.

Toyota Urban Cruiser crash testDesi EuroNCAP efectueaza aceste teste dupa niste standarde clare, aplicabile tuturor masinilor, indiferent de clasa, cei de la Toyota au spus ca ei contesta metodologia de testare. Niponii afirma ca testele proprii de siguranta nu au evidentiat nici o problema, iar masina ar fi trebuit sa obtina calificativul de 5 stele. In aceasta perioada, responsabilii Toyota poarta discutii cu specialistii EuroNCAP asupra metodelor de testare ale organizatiei europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.