EuroNCAP a prezentat un top 5 al celor mai sigure masini, conform testelor efectuate anul trecut.

EuroNCAP anunta ca anul trecut a testat 33 de noi modele, conform noilor proceduri, mult mai drastice. Chiar daca testele sunt mai dure, tot mai multe modele, chiar si din clasele mici obtin 5 stele la aceste teste, ceea ce inseamna ca siguranta masinilor creste sensibil, destul de rapid.

Pentru fiecare din cele 33 de modele testate, EuroNCAP a folosit 3 masini, 3 scaune fata si 4 scaune de copii, plus o multime de alte piese.

Oficialii EuroNCAP au facut si un top al celor mai sigure masini testate in 2009, ierarhizate pe baza punctajului obitnut, toate fiind - evident - de 5 stele. Pe primul loc s-a situat modelul VW Golf, urmat de doua masini hibride, Insight si Prius.

Locul 1: VW Golf VI
Locul 2: Honda Insight
Locul 3: Toyota Prius
Locul 4: Hyundai i20
Locul 5: Toyota Avensis
Locul 5: Volvo XC60
Locul 5: Opel Astra

Ultimele 3 clasate, Toyota Avensis, Volvo XC60 si Opel Astra s-au situat la egalitate, impartind locul 5 al acestui top.

Un model trece prin 4 crash teste, un teste de componente si este analizat de un tehnician care tine cont de rezultatele obtinute la testele de impact, dar, conform noii metodologii, si de sisteme electronice de siguranta activa.

Pentru acest an, normele de testare vor fi si mai dure. Astfel, pentru a obtine calificativul de 5 stele, o masina va trebui sa ajunga la un procentaj de 80% pentru protectia pasagerilor (fata de 75% cat era pana acum), 75% pentru protectia copiilor (fata de 70%) si 40% pentru protectia pietonilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.