Noul Ford Mondeo, disponibil de ceva timp si pe piata din tara noastra, a obtinut 5 stele la testele de siguranta efectuate de EuroNCAP.

Testul celor de la EuroNCAP a aratat ca masina se comporta foarte bine la un impact frontal. Celula de siguranta ramane stabila, iar centurile de siguranta si airbag-urile functioneaza eficient si impiedica contactul ocupantilor cu plansa de bord. Genunchii soferului sunt bine protejati de airbag-ul pentru genunchi, montat in partea inferioara a coloanei de directie. La acest test, facut la o viteza de 64 km/h, Mondeo a obtinut 15 puncte din 16 posibile.

Testul de impact lateral si cel cu stalpul au decurs foarte bine pentru Mondeo care si-a adjudecat punctajul maxim la acest capitol, 18 puncte din tot atatea posibile.

Ford Mondeo ofera siguranta maxima
Cele 15 puncte obtinute la testul de impact frontal, la care se adauga 18 puncte de la testele de impact lateral, plus doua puncte bonus i-au permis lui Mondeo sa fie creditat cu 5 stele de siguranta la general, cu un total de 35 de puncte.

Si copii sunt bine protejati de masina, la acest test Mondeo obtinand 4 stele din 5 posibile.

Ford Mondeo ofera siguranta maxima
In ceea ce priveste protectia pietonilor, Mondeo a obtinut 2 stele din 4, oficialii EuroNCAP subliniind ca desi spoilerul fata este destul de "prietenos" cu pietonii, locul unde ar putea lovi capul unui adult nu ofera protectie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.