Noului model X-Trail i-a venit randul sa demonstreze cat de bine si-au facut niponii temele la capitolul siguranta.

SUV-ul japonez a obtinut un rezultat bun, dar se putea si mai bine. La testul de impact frontal, habitaclul a ramas intact, dar s-au constatat riscuri de ranire la nivelul genunchilor ocupantilor locurilor din fata din cauza contactului acestora cu plansa de bord. In plus, gatul soferului este predispus la leziuni din cauza protectiei deficitare. Ca urmare, X-Trail a primit 9 puncte din 16 posibile la testul de impact frontal.

La impactul lateral masina isi protejeaza foarte bine ocupantii, fiind cotata cu maximul de puncte 18 din 18.

Calificativul de 4 stele la general i-a fost acordat modelului X-Trail ca urmare a celor 9 puncte obtinute la impactul frontal, a celor 18 puncte la impactul lateral si cu stalpul, plus un bonus de 3 puncte pentru ca centurile de siguranta dispun de avertizor sonor si vizual pentru cuplare.

Si copii sunt bine protejati la bordul lui Nissan X-Trail, masina fiind creditata cu 4 stele din 5 posibile la acest tip de test.

Protectia pietonilor nu este chiar punctul forte al lui X-Trail. Masina a obtinut 2 stele din 4 posibile la acest test, dar majoritatea zonelor capotei ofera o slaba protectie pentru capul unui pieton.

Nissan X-Trail a obtinut 4 stele la EuroNCAP


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.