Dupa rezultatul extrem de slab de la prima sesiune de teste, Nissan s-a prezentat din nou la EuroNCAP cu modelul Navara.

La prima sesiune de teste Nissan Navara a socat prin rezultatul obtinut: o singura stea si probleme grave de deformare a habitaclului, ceea ce inseamna riscuri mari pentru sofer si pasager.

Evident ca Nissan nu putea sa ignore o asemenea lovitura de imagine si a anuntat inca de atunci ca va rechema modelele vandute pentru un upgrade la sistemul de declansare a airbag-urilor. Aceasta a fost una din problemele grave din primul test.

Nissan Navara arata ca este totusi o masina relativ sigura!Dupa ce a facut acest upgrade de soft pentru airbag-uri, Nissan a cerut retestarea modelului Navara.
Al doilea test a aratat ca aceasta problema electronica remediata de cei de la Nissan conteaza mult la capitolul siguranta. Masina a obtinut 3 stele la general, capul soferului fiind acum bine protejat datorita deschiderii corecte a airbag-ului. Cu toate acestea, structura habitaclului a ramas la fel de instabila si se deformeaza prea mult existand riscul ranirii mai ales la nivelul picioarelor. Acesta este si motivul pentru care Navara nu a obtinut mai mult de 3 stele.

La testul de impact lateral masina s-a descurcat foarte bine, la fel ca la prima testare. Navara a obtinut 4 stele din 5 la testul de protectie a copiilor si 2 stele din patru la capitolul protectia pietonilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.