Micul Cuore s-a descurcat onorabil la testul EuroNCAP.

Daihatsu Cuore - 4 stele la crash-test-ul EuroNCAPLa testele EuroNCAP masinile mici, de clasa mini, nu au prea multe atu-uri de partea lor. Dimensiunile nu permit amplasarea unor zone mari de absorbtie a impactului, iar rigiditatea nu este chiar foarte buna, in cazul multora.

Daihatsu Cuore, o masina mai putin cunoscuta publicului larg a reusit totusi sa treaca onorabil testul EuroNCAP, verdictul, la general, fiind de 4 stele.

Impactul frontal a aratat ca habitaclul nu se deformeaza periculos, dar au fost probleme cu viteza deschiderii airbag-ului soferului, astfel incat exista riscuri de ranire la nivelul fetei. Si genunchii sunt amenintati de structura dura a plansei de bord si de coloana de directie. Nici picioarele pasagerului nu sunt mai bine protejate datorita impactului cu capacul torpedo-ului.

Testul de impact lateral a aratat ca exista riscul ca pieptul soferului sa fie ranit, un risc si mai mare fiind prezentat de presiunea pe care trebuie sa o suporte coloana vertebrala a acestuia.

Protectia copiilor a fost apreciata la 3 stele din 5, pictogramele care indica utilizarea sistemelor de prindere a scaunelor pentru copii nefiind suficient de clare.

Daihatsu Cuore - 4 stele la crash-test-ul EuroNCAP
Testul de protectie a pietonilor a aratat ca doar extremitatea partii frontale ofera o oarecare protectie, restul capotei prezentand numai zone periculoase pentru pietoni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.