BMW a produs exemplarul X5 cu numarul un milion la uzina din Spartanburg, Carolina de Sud.

BMW X5BMW X5 este stindardul bavarezilor in ceea ce priveste segmentul SUV-urilor full-size, de lux. A fost primul SUV BMW intr-o vreme in care acest gen de masini erau consumate intr-un ritm ametitor. Ceea ce i-a si indemnat pe cei de la BMW sa vina ulterior cu o avalansa de SUV-uri. Acum sunt 4 in gama si daca este sa ne orientam dupa niste zvonuri destul de vagi, ar putea sa apara si al cincilea, X4, care sa fie un fel de SUV-coupe asemanator lui X6, dar mai mic.

BMW X5Prima generatie X5 a aparut acum 11 ani si s-a impus extrem de repede. Acum s-a ajuns la a doua generatie, dar si aceasta trecuta printr-un facelift, ceea ce inseamna ca este deja pe la jumatatea carierei. In 11 ani au fost produse un milion de exemplare si avand in vedere preturile masinii si criza economica din ultimii 2 ani, volumul de productie este excelent.

Exemplarul aniversar, produs la uzina din Spartanburg este un X5 xDrive35i va pleca in China, o piata unde producatorii reusesc sa mai atenueze din scaderile inregistrate in celelalte piete din lume.

BMW X5X5 este si unul dintre primele SUV-uri care au introdus un nou concept in aceasta clasa. Acela al tinutei de drum pe sosea. Masina a arespectat de la bun inceput traditia BMW in ceea ce priveste dinamica si a ajuns repede in topul SUV-urilor premium cu cea mai buna tinuta de drum. Sistemul xDrive nu punea accent pe eficienta in off-road, multe teste aratand ca se descurca mult mai bine pe sosea si pe drumurile cu aderenta scazuta.

De-a lungul timpului, cele doua generatii X5 s-au dovedit foarte fiabile, in ultimul raport ADAC modelul X5 fiind clasat pe locul 2 in topul fiabilitatii, dupa X3, la clasa SUV.

BMW X5Uzina din Spartanburg exista deja de 15 ani, iar modelul X5 produs aici este exportat in peste 120 de tari din intreaga lume. Tot la Spartanburg este produs si X6, si acesta fiind exportat in lumea intreaga. Din toamna, la aceatsa uzina va demara si productia noii generatii X3, care va debuta la Salonul Auto de la Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.