Auto 28 Iunie 2010 00:05
Constructorul italian a aniversat 10.000 de modele Gallardo produse.

Dupa ce constructorul italian a intrat sub umbrela celor de la Audi, Lamborghini a mers foarte bine. Si asta in conditiile in care a mizat pe doar doua modele, Murcielago si Gallardo, ambele extrem de apreciate in segmentul supersport. Este adevarat ca principalii rivali, Ferrari, au o gama mult mai dezvoltata si un ciclu de productie mai mic pentru generatii, dar Lamborghini s-a descurcat bine cu doar 2 modele si diferite derivatii ale acestora.

Lamborghini GallardoIn urma cu cateva zile, Lamborghini a aniversat producerea exemplarului cu numarul 10.000 din gama Gallardo. Un record de productie pentru un model Lamborghini, care arata cat de apreciat este bolidul italian. Mai ales ca, chiar daca se vinde din 2003, Gallardo a primit multe modificari pe parcurs, aproape de fiacre data insotite de cate un upgrade de putere.

Exemplarul aniversar este un Gallardo LP 560-4 Coupé, al carui motor produce 560 CP, permite atingerea a 100 km/h in 3,4 secunde si ajunge la o viteza maxima de 325 km/h. Masina apartine unui client din China.

Gallardo are sansa sa inregistreze o productie si mai mare, pentru ca va mai fi pastrat in productie pentru o perioada de timp. Constructorul italian se concentreaza acum pe inlocuirea lui Murcielago, succesorul acestui model fiind asteptat pentru Salonul Auto de la Paris, din aceasta toamna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.