Unul dintre cele mai celebre Rolls-uri a implinit 100 de ani.

La sfarsitul lunii mai, la sediul Rolls-Royce din Goodwood, Marea Britanie, a avut loc un eveniment cu totul deosebit. Aici s-au intalnit peste 60 de modele Silver Ghost din cele peste 6.000 fabricate intre 1907 si 1925. Proprietarii lor fac parte din clubul 20-Ghost si sunt fanatici ai acestui model. Multi dintre ei au cumparat masinile din Statele Unite, Noua Zeelanda, Australia, Africa de Sud si le-au adus la o conditie exemplara. Evenimentul a marcat si implinirea a 100 de ani de la demonstratia de anduranta a unui Silver Ghost, care a primit medalia de aur la clasa sa pentru viteza si fiabilitatea sa pe parcursul unui traseu montan. La evenimentul de la Goodwood a fost prezenta chiar masina care a luat acel premiu in 1907. In acelasi an, un Silver Ghost a parcurs distanta de la Londra la Glasgow de 27 de ori, fara a opri motorul pe parcurs, traseul insumand circa 23.000 km.

Aniversare Rolls-Royce Silver Ghost

Pentru a celebra evenimentul, uzina a lansat o editie speciala, de 25 de exemplare, a lui Phantom, numita Phantom Silver. Limuzina este vopsita in culoarea originala a modelului aniversat si dispune de mici detalii de finete cum ar fi statueta Spirit of Ecstasy din argint.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.