Un motor V8 de pe Ferrari F430 a aratat ca se simte la fel de bine pe apa lacului Como, din Italia, ca si pe sosele.
Eugenio Molinari, in varsta de 71 de ani, a stabilit pe 19 iunie doua noi recorduri de viteza pe apa la bordul unei ambarcatiuni speciale propulsata de cunoscutul motor V8 de 4,3 litri si 490 CP care echipeaza modelul Ferrari F430. Italianul a concurat la doua categorii diferite, diferentiate in functie de greutatea ambarcatiunii si a atins 123,288 km/h la clasa 1.100 kg, respectiv 122,035 km/h la clasa 1.450 kg.
Motorul V8 a primit anumite modificari pentru a putea fi utilizat la propulsarea ambarcatiunii.Au fost adaptate sistemele de admisie, evacuare si control a acceleratiei.
Record de viteza pe apa cu un motor Ferrari

Eugenio Molinari este un impatimit al curselor pe apa. Acesta a fost al 71-lea record al italianului care a castigat de opt ori cursa Pavia-Venezia, cea mai lunga de acest gen din lume.
Molinari a dedicat succesul presedintelui Ferrari, Luca di Montezemolo, cu ocazia celebrarii a 60 de ani de existenta constructorului italian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.