O zi deosebita pentru fanii marcii BMW. Germanii au prezentat a doua generatie a roadster-ului Z4.

Oficial: Noul BMW Z4!BMW a prezentat primele poze si informatii oficiale despre a doua generatie a roadster-ului Z4. Noul model, care va debuta oficial la Salonul Auto de la Detroit, in luna ianuarie a anului viitor, prezinta un design care pleaca de la cel al generatiei anteriore, dar este mult mai agresiv si mai elaborat.

Oficial: Noul BMW Z4!Liniile drepte ale primului Z4 au fost putin mai rotunjite la a doua generatie, dar masina are acum mai multa personalitate si este mai eleganta. Din fericire, BMW nu a experimentat prea mult cu noul Z4, asa ca este putin probabil ca acest model sa aiba parte de o atitudine retinuta din partea fanilor.

Oficial: Noul BMW Z4!Din punct de vedere al conceptiei, cea mai mare schimbare o reprezinta renuntarea la plafonul textil si adoptarea unui hart-top care se pliaza/depliaza in 20 de secunde. Masina arata bine in ambele ipostaze, dar este mai grea si performanta nu se impaca prea bine cu greutatea suplimentara. Bavarezii spun insa ca platforma tehnica si suspensia care poate cobora masina cu pana la 10 milimetri, in functie de cele 3 setari operabile de catre sofer, contracareaza greutatea suplimentara a plafonului, din punct de vedere al dinamicii.

Oficial: Noul BMW Z4!Noul Z4 este propus deocamdata cu 3 propulsoare pe benzina. Cel mai mic motor este cel de 2,5 litri, cu 6 cilindri, care furnizeaza 204 CP. Urmeaza un motor de 3 litri, a carui putere maxima este de 255 CP, cel mai puternic fiind propulsorul de 3 litri, biturbo, care dezvolta 306 CP si 400 Nm. Cu acest motor, noul Z4 accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 5,1 secunde.

Oficial: Noul BMW Z4!La nivelul transmisiilor, toate modelele sunt echipate standard cu o cutie manuala cu 6 trepte, dar optional se poate comanda si o cutie cu dublu ambreiaj, care este de fapt o versiune modificata a celei de pe BMW M3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.