O firma din Danemarca, de care probabil nu ati auzit, prezinta un bolid extrem de rapid.

Supercar danez cu 1.104 CP!De-a lungul timpului s-a demonstrat ca nu trebuie sa fii neaparat un mare constructor si nici macar unul cunoscut ca sa poti crea ceva cu adevarat spectaculos, care sa atraga atentia. Este si cazul companiei daneze Zenvo Automotive, care a prezentat bolidul Zenvo ST1, model care vrea sa patrunda in clubul celor mai rapide masini din lume.

Supercar danez cu 1.104 CP!
La nivel de design Zenvo ST1 face o figura frumoasa. Multe linii puternice si muchii taioase, dar si o multime de prize de aer creioneaza o caroserie tipica pentru un bolid exclusivist, cu o doza apreciabila de originalitate.

Supercar danez cu 1.104 CP!Partea tehnica este de asemenea la inaltime, cel putin la nivelul cifrelor. Spunem asta pentru ca Zenvo descrie propulsorul masinii ca fiind un V8 de 7 litri, dar nu spune de unde l-a luat, pentru ca sigur nu este al lor. Cel mai probabil e un V8 american, cel de pe modelul Corvette, pentru ca are 7 litri si doar 16 supape, adica doua pe cilindru. In plus, danezii au dotat V8-ul cu doua compresoare, unul mecanic si unul turbo, astfel incat puterea maxima a ajuns la 1.104 CP/6.900 rpm, iar cuplul maxim este fenomenal: 1.430 Nm/4.500 rpm. In conditiile in care marii constructori au probleme in a gasi o cutie de viteze care sa gestioneze fara probleme peste 1.000 Nm, cei de la Zenvo spun ca transmisia lor care include o cutie manuala (!) cu 6 trepte se descurca cu cei 1.430 Nm.

Supercar danez cu 1.104 CP!
Primele teste au aratat ca masina atinge 100 km/h in 3 secunde si ajunge la o viteza maxima limitata electronic la 375 km/h. Danezii inca testeaza masina, dar spun ca aceasta merge foarte bine si probabil anul viitor va intra in productia de serie - o serie limitata.

Sursa: WordCarFans


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.