La putin timp dupa aparitia noului Ford Mustang, Shelby isi face datoria si prezinta cea mai performanta versiune - GT500.
Ford Mustang Shelby GT500Americanii nici nu au terminat bine de studiat noul Ford Mustang, prezentat acum mai putin de doua luni si iata ca Ford le ofera cea mai puternica versiune, dezvoltata impreuna cu Shelby. Este evident vorba de modelul Shelby GT500, un nume de legenda, la fel ca si numele „Mustang”.
Ford Mustang Shelby GT500Noul Shelby GT500 a primit un V8 de 5,4 litri, care dezvolta 540 CP. Este adevarat ca americanii au ajuns cu acest motor la nivelul de 100 CP/litru, dar pentru asta folosesc un compresor de supraalimentare. Cuplul maxim este o caracteristica la care masinile americane au stat intotdeauna foarte bine, iar noul GT500 ofera nu mai putin de 690 Nm. La nivel tehnic, inginerii au operat o serie de modificari, cu scopul de a maximiza performantele. Astfel, la cutia de viteze, raporturile treptelor 5 si 6 au fost modificate, dar si raportul final al puntii este altul. Discurile de frana sunt mai mari si mai robuste, iar cutia de viteze manuala cu 6 trepte si doua discuri de ambreiaj (aspect important cand fortezi transmisia la un burn-out) a fost revizuita de departamentul SVT al celor de la Ford.
Ford Mustang Shelby GT500La nivel de design se observa fanta aparuta pe proeminenta capotei, spoilerul fata modificat si eleronul spate responsabil cu o mai buna apasare aerodinamica la viteze mari.
Noul Shelby GT500 va debuta oficial la Salonul Auto de la Detroit, peste mai putin de o saptamana, iar din primavara va fi disponibil la vanzare. Deocamdata, Ford nu a anuntat performantele dinamice ale masinii, dar la ce nivel de putere ofera motorul este de asteptat ca Mustang Shelby GT500 sa impresioneze la acest capitol, chiar si comparat cu supersportivele europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.