Aston Martin a prezentat primele informatii despre cel mai nou model al marcii, V12 Vantage, care va debuta la Geneva.
Aston Martin V12 Vantage - debut la Geneva 2009Britanicii au pregatit noul model V12 Vantage, pe care il numesc “cea mai potenta masina sport (de strada) din istoria de 95 de ani a marcii”. Este adevarat ca bolidul afiseaza performante dinamice excelente si – ca orice Aston Martin – pune in valoare tot ce are constructorul britanic mai bun, cel putin pana la aparitia exclusivului One-77. Sursa performantelor lui V12 Vantage este un propulsor V12, de 6 litri, care produce 517 CP si 570 Nm.
Astom Martin V12 Vantage - motor V12, de 6 litri, care produce 517 CP si 570 NmFisa tehnica ne spune ca masina, bazata din punct de vedere tehnic (exceptand motorul) pe modelul V8 Vantage, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,2 secunde si atinge o viteza maxima de 305 km/h. Propulsorul este unul cu aspiratie naturala, iar britanicii spun ca, desi foarte rapida, masina ofera putere de la turatii joase ceea ce o face sa poata fi condusa si normal, zi de zi.
Aston Martin V12 VantageV12 Vantage a fost individualizat la nivelul designului, tocmai pentru a iesi in evidenta fata de modelul V8. Grilele mari de pe capota, priza de aer mult mai mare in partea frontala, stopurile cu geam alb si jumatatea inferioara a spoilerului spate tratata mai sportiv sunt principalele elemente de design exterior care deosebesc modelul V12 de cunoscutul V8 Vantage.
Aston Martin V12 Vantage - InteriorNoul V12 Vantage va fi construit la uzina din Gaydon (Marea Britanie), iar livrarile vor incepe in toamna acestui an. Pentru a pastra un nivel ridicat de exclusivitate, britanicii au hotarat ca productia modelului sa fie limitata la 1.000 de exemplare. Preturile vor fi anuntate la debutul oficial al masinii, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.