Mazda pregateste o lansare deosebita pentru Salonul Auto de la Geneva: noua Mazda3 MPS si tehnologia i-stop.
Noua Mazda3 MPSMazda prezinta doua versiuni ale modelului Mazda3 plasate la extremele gamei. In primul rand, la Geneva va avea loc debutul modelului care se adreseaza celor in cautare de hothatch-uri. Noua Mazda 3 MPS se prezinat destul de bine pa hartie, dar in realitate va avea de infruntat o concurenta deloc usor de trecut cu vederea: (noul) Golf GTI, Ford Focus ST, Opel Astra OPC, Leon Cupra..
Noua Mazda3 MPSNiponii mizeaza in primul rand pe aspectul noii Mazda3 MPS, o masina care arata bine si in versiunea “domestica”. MPS-ul vine insa cu o grila cel putin uriasa in spoilerul fata si o priza de aer deloc discreta in capota fata. Spatele este marcat de o parte inferioara sportiva a spoilerului, care integreaza doua iesiri ale evacuarii si de eleronul substantial plasat deasupra lunetei. Motorul este unul turbo, de 2,3 litri, care dezvolta 260 CP si 375 Nm. Puterea maxima este suficienta pentru performante excelente pentru un hothatch, dar Mazda3 MPS nu are nivelul de imagine al lui VW Golf GTI, Focus ST sau Astra OPC. Pentru a avea sanse in fata acestor concurenti, niponii ar trebui sa se bazaze pe o platforma foarte bine gandita, care sa reuseasca sa transmita toti cei 260 CP puntii fata, fara sa afecteze directia in viraje. Lucru greu de facut.
Noua Mazda3 cu sistem i-stopO alta premiera va fi sistemul i-stop diponibil de Mazda3 in combinatie cu propulsorul de benzina, de 2 litri si 150 CP. Practic vorbim de un sistem care opreste automat motorul cand masina sta pe loc pentru un anumit timp, repornirea facandu-se la fel, automat. Niponii apreciaza ca i-stop permite o economie de pana la 12 procente, in ciclul urban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.