Dupa succesul pe care l-au avut cu A6 Allroad, germanii propun un model si mai accesibil A4 Allroad Quattro.
Audi A4 Allroad QuattroCei de la Audi au fost probabil impresionati de vanzarile lui A6 Allroad quattro, astfel incat au decis sa ofere aceasta versiune si pentru modelul mai mic, A4. Reteta este aceeasi, dar A4 va miza si mai mult pe avantajul pretului. E drept ca masina este si mai putin individualizata comparativ cu A6 Allroad.
Audi A4 Allroad QuattroA4 Allroad Quattro este la baza un A4 Avant, dar cu mici detalii menite sa atraga atentia ca este ceva mai mult decat break-ul.
Astfel, garda la sol a fost marita, suspensia recalibrata, iar exteriorul retusat cu elemente caracteristice. Adica spoiler fata cu parte inferioara modificata, praguri, contururi ale pasajelor rotilor si o parte posterioara mai solida din punct de vedere vizual. Pe de alta parte interiorul este cam la fel, existand totusi posibilitatea alegerii unor materiale si combinatii de culori oferite exclusiv pentru aceasta versiune.
Audi A4 Allroad QuattroLa debutul vanzarilor, Audi va oferi trei propulsoare pentru acest model, unul pe benzina si doua turbodiesel. Propulsorul pe benzina este cel de 2 litri TFSI, care produce 211 CP si 350 Nm. Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 6,9 secunde, iar viteza maxima este de 230 km/h. Germanii afirma ca propulsorul are un consummediu de 8,1 l/100 km pe acest model. Audi mai ofera pentru A4 Allroad si propulsorul de 2 litri TDI, cu 170 CP. In cazul acestei versiuni acceleratia 0 – 100 km/h se face in 8,9 secunde, iar viteza maxima estede 213 km/h, in conditiile in care consumul mediu este de 6,4 l/100 km.
Cel mai puternic motor disponibil pentru A4 Allroad quattro este un V6 TDI de 3 litri, care produce 240 CP si 500 Nm. Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in doar 6, 4 secunde, viteza maxima declarata este de 236 km/h, iar consumul mediu inregistreaza valoarea de 7,1 l/100 km.
Audi A4 Allroad QuattroLa nivelul cutiilor se ofera una manuala cu 6 trepte pentru motorul de 2 litri TDI si cea S tronic pentru motoarele 2 litri TFSI si 3 litri TDI. Transmisia este bineinteles quattro, sistemul favaorizand in mod normal tractiunea spate, cu o distributie a puterii de 40/60 fata/spate. La nevoie, sistemul poate dirija 65% din putere catre puntea anterioara si pana la 85 % catre cea posterioara.
Vanzarile lui A4 Allroad Quattro vor debuta in vara acestui an, pretul de pornire fiind de 37.100 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.