Skoda mai adauga un model in gama. Este vorba de primul sau SUV modern, bazat pe conceptul Yeti.
Skoda Yeti ConceptIn plina criza pe piata auto, Skoda pluseaza cu primul sau SUV, dezvoltat pe baza conceptului Yeti. Stiti probabil acest concept pentru ca are deja 4 ani de cand este expus la diferite saloane auto. Skoda a asteptat sa vada reactia publicului fata de un SUV Skoda, iar acum cehii s-au decis sa-l produca in serie.
Skoda Yeti ConceptEvident, vorbim de un SUV compact, nu unul full-size, asa ca Yeti se vrea o alternativa avantajoasa ca pret fata de Renault Koleos, Kia Sportage, Fiat Sedici/Suzuki SX4 si chiar VW Tiguan. Platforma tehnica va fi probabil cea utilizata de Octavia, la fel si motoarele. Yeti – masina de serie va purta exact acest nume – mizeaza pe acelasi sistem de tractiune integrala prezent si pe Octavia 4x4. La nivelul platformei tehnice nu se asteapta noutati semnificative, Yeti fiind un SUV construit pe baza tehnologiilor deja aplicate pe, celelalte modele Skoda.
Skoda Yeti Concept - interiorSkoda spune ca Yeti va fi destinat in principal soselelor, dar garda la sol mai mare si tractiunea integrala ii vor permite sa abordeze si terenuri mai dificile. La nivelul designului exterior nu vor fi, se pare, modificari semnificative fata de ceea ce vedeti in galeria foto (conceptul Yeti), dar interiorul va fi mult mai conventional.
Skoda Octavia faceliftYeti este cea mai importanta noutate a celor de la Skoda la Salonul Auto de la Geneva, dar nu este singura. Constructorul ceh va expune si versiunea Greenline a modelului Octavia. Aceasta dispune de un nou propulsor TDI, cu capacitatea de 1,6 litri, puterea maxima fiind de 105 CP, adica exact cat dezvolta si TDI-ul de 1,9 litri. Cilindreea redusa a motorului si o serie de alte solutii destinate cresterii economiei de motorina ii permit Octaviei sa afiseze un consum mediu de doar 4,4 l/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.