Faceliftul care marcheaza jumatatea ciclului de viata al actualei generatii Clio apeleaza la limbajul estetic al noului Megane.
Renault Clio faceliftRestilizarea modelului Clio este una destul de ampla, cel putin la exterior. Modelul de clasa mica al celor de la Renault se prezinta cu o parte frontala mult modificata, intentia fiind aceea de a prelua putin din imaginea noului Megane. Blocurile optice au o alta forma, iar cele doua mici grile de aerisire dintre ele au fost inlocuite cu una singura, sigla Renault fiind pozitionata mai sus. In partea inferioara, spoilerul se prezinta cu o grila mai ingusta, dar mai inalta, proiectoarele fiind acum montate separat, pe spoiler si nu in cadrul grilei.
Renault Clio faceliftLa partea din spate schimbarile sunt mai subtile, dar vizibile. Stopurile au aceeasi forma, dar cu structura interna schimbata, iar partea inferioara a spoilerului a fost redesenata si integreaza acum luminile de ceata. Interiorul a primit un update minor, care se refera in special la noi tapiterii. Exista insa si cateva schimbari mai ample, cum ar fi pozitionarea comenzilor pentru tempomat si limitatorul de viteza pe consola centrala, dar si aparitia unui sistem de navigatie integrat, oferit pentru aproximativ 500 euro in plus.
In oferta a aparut si versiunea Clio GT, model cu o suspensie mai rigida, disponibil numai in culoarea albastra si cu trei motorizari: 1,6 litri (128 CP), 2 litri (140 CP) si dCi-ul de 105 CP.
Renault Clio RS faceliftSi sportivul Clio RS a primit noua imagine a lui Clio, dar acest model vine cu un spoiler fata si mai agresiv, care integreaza acea “linie” cu rol aerodinamic, dar si estetic vazuta la noul Megane RS. Motorul a ramas acelasi – 2 litri – dar puterea maxima a ajuns la 203 CP (un plus de 3 CP) obtinuti la o turatie putin mai mica – 7.100 rpm. Consumul a scazut cu 0,7 litri/100 km, ajungand la valoare de 8,2 litri/100 km.
Pozele cu versiunea RS le gasiti in ultima parte a galeriei foto de mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.