Extinderea gamei Kia continua, de data aceasta cu adresa directa pentru pasionatii de coupe-uri sportive.
Kia Forte KoupLa New York, constructorul coreean s-a prezentat cu versiunea coupe a modelului Forte, dealtfel primul coupe cu 2 usi al celor de la Kia. Designul este in cea mai mare parte bazat pe cel al conceptului Koup aratat anul trecut, acesta fiind unul din atu-urile modelului. Elaborat si conceput strict pe ideea de sport, stilul lui Forte Koup promite sa atraga un segment de clienti care au ignorat pana acum marca coreeana, pentru ca nu aveau alternative pentru gusturile lor de la coreeni.
Kia Forte KoupCu o parte frontala dominata de dimensiunile partii inferioare a spoilerului si de zonele mari ale proiectoarelor, Koup are prezenta si originalitate, caracteristici sustinute si de spatele cu stopuri high-tech din punct de vedere al stilului, dar si de evacuarea dubla a esapamentului amplasat intr-un difuzor de aer nu prea discret.
Kia Forte KoupInteriorul nu pare atat de sportiv ca exteriorul din punct de vedere al conceptiei, dar promite un bun nivel al spatiului si calitate de ansamblu la fel de buna, conform oficialilor Kia Motors America. Plansa de bord este aglomerata cu comenzi pentru diferitele sisteme de control si confort, dar n-ar fi fost deloc rau sa fie desenata ceva mai sportiv.
Kia Forte KoupKia ofera doua versiuni de echipare, EX si SX, care difera prin nivelul sistemelor prezente in echiparea de serie, dar si prin motorizare si transmisie. Modelul EX dispune de un propulsor de 2 litri, care produce 156 CP si care poate fi cuplat fie la o cutie de viteze manuala, cu 5 trepte, fie la una automata, cu doar 4 trepte. Versiunea SX contine un propulsor mai mare, de 2,4 litri (tot cu 4 cilindri), care produce 173 CP. Acesta poate fi cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte sau la una automata, cu 5 trepte.
Lista sistemelor de siguranta este una completa pentru o masina din acest segment, dar nu contine mai multe sisteme decat o varianta bine echipata a lui cee’d, de exemplu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.