Opel a prezentat primele detalii si fotografii oficiale ale noii generatii Opel Astra, care va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt.
Opel AstraSegmentul hatchback-urilor a cunoscut un reviriment puternic in ultimul timp, odata cu lansarea unor noi generatii ale unor modele foarte apreciate. Noul VW Golf, noul Renault Megane, noua Mazda3 sunt ultimele noutati in domeniu, iar acum li se alatura noua generatie a modelului Astra.
Opel AstraOpel a inregistrat un succes remarcabil cu noua Insignia, iar acum are toate sansele sa repete performanta si cu noul Astra. Farurile si grila sunt evident inspirate de la Insignia, dar partea frontala are personalitate datorita liniilor simple, curate, care plac si datorita cursivitatii aspectului. Linia laterala ne arata un plafon puternic plonjat, dar se remarca si aparitia a doua geamuri laterale suplimentare la extremitati, pe langa geamurile portierelor. Stopurile rotunjite au acum o parte si pe hayon, iar luminile acestora au forma unor sageti.
Deocamdata cei de la Opel nu au prezentat si poze de interior, dar nu va mai trece mult si vom putea vedea si poze cu habitaclul.
Opel AstraInginerii afirma ca au imbunatatit tinuta de drum, datorita unei platforme tehnice complet noi, cu schimbari majore la puntea spate, comparativ cu generatia anterioara. Ca si la Insignia, se mizeaza pe integrarea functiilor mecanice cu cele electronice, pentru un raspuns cat mai bun al sasiului si suspensiilor. Noul Astra dispune si de sistemul FlexRide, preluat de la Insignia, care ofera trei programe de lucru: Standard, Sport si Tour.
Opel AstraSi la nivelul propulsoarelor se anunta noutati. Masina va putea fi echipata cu 4 propulsoare pe benzina si 4 turbodiesel, acestea fiind cuplate la cutiie de viteze manuale cu 5 trepte (pentru motorizarile mai putin puternice) si 6 trepte pentru motoarele mai mari. Opel va introduce si o noua cutie automata.
Motoarele pe benzina livreaza puteri intre 100 CP si 180 CP. Va debuta si un nou motor de 1,4 litri, turbo, care produce 140 CP si care va inlocui actualul motor aspirat de 1,8 litri. Propulsoarele diesel, cu capacitati intre 1,3 si 2 litri, livreaza intre 95 CP si 160 CP.
Mai multe informatii despre noul Opel Astra vor fi disponibile aproape de debutul oficial al masinii in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.