Germanii au arata primele poze oficiale si au prezentat primele informatii despre cel mai performant Scirocco.
VW Scirocco RVolkswagen le-a promis fanilor modelului Scirocco o versiune mai performanta decat actualul model cu motor de 200 CP (cel mai puternic de pana acum) prin intermediul conceptului Study R, prezentat la sfarsitul anului trecut si iata ca s-au tinut de cuvant.
Ieri a fost prezentat modelul de serie, Scirocco R care, din fericire, pastreaza multe din caracteristicile conceptului. De altfel, Scirocco dispune de o platforma construita strict pentru sportivitate asa ca poate "duce" mai mult de 200 CP.
VW Scirocco RVW Scirocco R este propulsat de un motor de 2 litri, turbo, care produce 265 CP si 350 Nm. Germanii au preferat sa nu ofere sistemul de tractiune integrala pe acest model, astfel incat pasionatii trebuie sa se descurce cu 265 CP pe puntea fata. La nivelul transmisiilor se ofera in echiparea standard o cutie manuala cu 6 trepte si optional una DSG.
VW Scirocco RPerformantele sunt - evident - superioare celor afisate de Golf GTI si datorita greutatii de aproximativ 1,3 tone. Scirocco R accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,5 secunde (6,4 secunde cu transmisia DSG) si atinge o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h. Tinuta de drum ar trebui sa incante orice pasionat de senzatii tari, tinand cont de faptul ca suspensia este mai rigida, cu arcuri si amortizoare noi, garda la sol este redusa, iar discurile de frana sunt mai mari. In plus se poate conta si pe sistemul XDS, un diferential blocabil electronic, care lucreaza cu ESP-ul.
VW Scirocco RLa nivel estetic, Scirocco R se diferentiaza clar de celelalte versiuni Scirocco. Spoilerul fata schimbat, cu grile mult mai mari si sistem integrat de iluminare pe timp de zi, praguri, eleron si doua tevi de esapament integrate intr-un difuzor de aer. La interior se remarca, scaunele sport, pedalierul din aluminiu, dar si volanul cu partea inferioara aplatizata si sigla "R".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.