BMW a prezentat primele sale modele hibride, bazate pe X6 si Seria 7.

Anticipate de ceva timp, primele modele hibride BMW au debutat astazi. Bavarezii nu au instalat motoare electrice in modele mici, ci au ales exact varfurile de gama, respectiv Seria 7 si SUV-ul X6.

BMW X6 ActiveHybrid
BMW X6 ActiveHybridSUV-ul cu alura de coupe dispune de un motor V8 pe benzina, de 4,4 litri, biturbo, care produce 407 CP, dar si de doua propulsoare electrice sincronizate, unul de 91 CP si celalalt de 86 CP. Unul dintre cele doua motoare electrice lucreaza mai mult ca un generator. In acest fel, puterea combinata a sistemului (nu se aduna valorile puterii motorului V8 cu cele ale motoarelor electrice) este de 485 CP si 780 Nm, X6 ActiveHybrid devenind cel mai puternic hibrid de serie din lume. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,6 secunde si atinge o viteza maxima limitata la 236 km/h (250 km/h cu pachetul sport). Emisiile de CO2 sunt de 231 grame/km, iar consumul mediu este de 9,9 litri/100 km, cu 20% mai putin decat in cazul modelului normal echipat cu acelasi motor V8.

BMW X6 ActiveHybridX6 ActiveHybrid poate rula si doar pe baza motoarelor electrice, cu o viteza maxima de 60 km/h, motorul cu ardere interna fiind oprit. Nu prea mult, pentru ca SUV-ul bavarez se poate baza pe baterii doar 2,5 kilometri. Apoi intervine motorul clasic.

BMW Seria 7 ActiveHybrid
BMW Seria7 ActiveHybridModelul din clasa de lux cu tehnologie hibrid dispune de acelasi motor V8 biturbo de 4,4 litri, dar spre deosebire de X6 ActiveHybrid, dispune de un singur motor electric, puterea maxim ajungand astfel la 465 CP, cuplul maxim inregistrand o valoare de 700 Nm. Transimisia este asigurata de o cutie de viteze automata, cu 8 trepte, motorul electric fiind pozitionat intre motorul clasic si convertorul de cuplu al acesteia. La toate acestea se adauga functia Auto Start Stop, care opreste propulsorul cand masina sta in trafic aglomerat, pornirea fiind apoi automata.

BMW Seria7 ActiveHybridSeria 7 ActiveHybrid accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,9 secunde, bavarezii spunand ca este cea mai rapida berlina hibrida din lume. Consumul mediu este de 9,4 l/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 219 grame/km


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.