Spaniolii se mandresc cu cea mai puternica si mai rapida masina de serie din istorie.

Modelul compact Leon are deja cativa ani la activ, a si trecut printr-un facelift, dar mai are inca destule resurse. O dovedeste ultima versiune, cea mai sportiva si mai puternica masina din istoria constructorului spaniol.
SEAT Leon Cupra REste vorba de Seat Leon Cupra R, o varianta superhot a hothatch-ului Leon Cupra. Numit Leon Cupra R, bolidul de clasa compacta dispune de un motor turbo, de 2 litri TFSI, pe benzina, care produce 265 CP. Imaginati-va ca aceasta este exact puterea modelului Leon care alerga in WTCC cu un motor TDI. Chiar si performantele dinamice sunt la nivelul masinii care concureaza in WTCC.
SEAT Leon Cupra RLeon Cupra R accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,2 secunde, atinge o viteza maxima de 250 km/h si poate parcurge un kilometru, cu strart de pe loc, in doar 25,7 secunde. Aceste performante sunt posibile in conditiile in care, solicitat temperat, motorul de 2 litri TFSI poate afisa un consum mediu de 8,1 l/100 km.

SEAT Leon Cupra RUna din partile bune consta in faptul ca spaniolii nu s-au dat in spectacol, la nivel vizual, cu noul Leon Cupra R. Masina se prezinta cu o grila fata tipic sportiva, care are litera "R" incastrata chiar langa sigla Seat de pe grila. Un alt element specific consta in jantele de 19 inch, iar pentru cunoscatori discurile de frana de 17 inch pe fata si 16 inch pe spate vor "spune" clar ca nu este vorba de un Leon Cupra, ci de ceva mai mult.

SEAT Leon Cupra RIn rest, Leon Cupra R este un hothatch foarte potent, dar discret. Nu exista nici un eleron urias, nici 4 tevi de esapament, nici difuzor de aer supradimesionat. Interiorul este la fel de discret, dar ofera scaune sport, pedalier distinctiv si finisari specifice doar acestei versiuni. La nivel de electronica merita amintite sistemele ESP, controlul de tractiune, ABS-ul cu distributie electronica a fortei de franare, dar si sistemul XDS, un fel de diferential blocabil, gestionat electronic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.