Mercedes a prezentat versiunea de serie a modelului B-Klasse alimentat cu celule de combustibil.

Mercedes B-Klasse F-CellMercedes a facut primul pas in segmentul netestat inca al masinilor de serie care utilizeaza celulele de combustibil. Germanii vor pune in vanzare la inceputul anului viitor circa 200 de exemplare catre clienti selectati in Europa si SUA. Evident, masinile vor merge in putinele zone in care este pusa la punct o retea de alimentare cu hidrogen.

Mercedes B-Klasse F-CellModelul B-Klasse convertit la acest tip de alimentare promite acelasi nivel de confort si aceeasi siguranta ca un B-Klasse normal. Masina dispune de un motor electric alimentat de curentul eletric produs prin reactia dintre hidrogenul sub forma de gaz si oxigenul din atmosfera. Nu exista emisii poluante, iar autonomia este una destul de buna.

Mercedes B-Klasse F-CellMotorul electric al lui B-Klasse F-Cell produce 136 CP si 290 Nm, performantele fiind comparabile cu ale unui motor conventional de 2 litri, pe benzina. Pe de alta parte, consumul este echivalent cu valoarea de 3,3 litri de motorina la100 km, la nivelul costurilor. Autonomia este de aproape 400 km, iar timpul de alimentare cu hidrogen este de 3 minute. Totul este ca masina sa circule doar in zonele in care exista statii de alimentare cu hidrogen, o astfel de retea existand doar in anumite zone. Dealtfel, Mercedes recomanda utilizarea masinii in special in orase, tocmai din aceasta cauza. Germanii nu uita sa amintesca faptul ca B-Klasse F-Cell poate porni si la temperaturi de pana in -25 grade Celsius.

Mercedes B-Klasse F-CellInteriorul este identic cu al unui B-Klasse normal, la fel si spatiul, iar portbagajul pastreaza volumul de 416 litri disponibili datorita structurii de tip sandwich, care presupune utilizarea spatiului din podea pentru diferite sisteme mecanice/electrice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.