BMW a dezvaluit faptul ca Mini Coupe va intra in productia de serie alaturi de un alt nou model.

Mini Coupe ConceptCei de la Mini au declarat imediat dupa prezentarea noului Mini Coupe Concept ca se asteapta la reactii pozitive din partea publicului. Reactii care sa-i incurajeze sa produca in serie modelul. De fapt, decizia privind productia de serie fusese deja luata, dupa cum a dezvaluit recent un oficial BMW. Acesta a afirmat ca Mini Coupe va fi produs in serie la uzina din Oxford, alaturi de un alt model. Despre care nu stie nimic, dar este foarte probabil sa fie o versiune roadster a coupe-ului.

Mini Coupe ConceptPrezentat cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la lansarea Mini-ului original, Mini Coupe Concept a impresionat prin faptul ca arata foarte exotic, desi abordeaza acelasi til, cu mici variatii, ale modelului actual Mini Cooper S.

Mini Coupe ConceptInteriorul conceptului este o reinterpretare la nivel de detaliu al celui de pe Mini JCW, la fel ca si exteriorul masinii. Aceleasi puternice influente retro combinate cu sportivitatea data de scaunele cu suport lateral, pedalierul din aluminiu si finisarile care evoca stil si dinamica.

Mini Coupe ConceptSub capota masinii se regaseste propulsorul turbo de 1,6 litri de pe modelul JCW. Cu 211 CP si 260 Nm (280 Nm in overboost), Mini Coupe Concept promite performante dinamice excelente. Mai ales datorita greutatii reduse, dar si platformei tehnice provenite de la John Cooper Works. Fata de modelul Mini normal cu acelasi motor, noul Mini Coupe va livra performante mai bune si o agilitate de invidiat. Mini nu a publicat cifrele corespunzatoare performantelor dinamice, dar ne putem astepta la o acceleratie 0 - 100 km/h in sub 6 secunde si o viteza maxima de aproape 250 km/h.

Masina arata cat se poate de bine, iar versiunea roadster, care va fi - se pare - prezentata tot la Salonul Auto de la Frankfurt promite sa impresioneze la fel de mult.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.