Toyota a prezentat primele poze si informatii cu noua generatie Land Cruiser, despre care spune este mai civilizata on-road.

Niponii spun ca, in aproape 60 de ani de existenta, modelul Land Cruiser a castigat circa 5 milioane de clienti, in 176 de tari, in conditiile in care este o foarte buna masina de teren. Evident, nu este Land Rover Defender, dar nu este nici SUV.

Toyota Land CruiserEra timpul pentru o schimbare, iar aceasta se produce la Salonul Auto de la Frankfurt. O noua generatie Land Cruiser a fost prezentata, iar niponii spun ca modelul a crescut in toate privintele, atat la capacitatea de a face fata in teren greu, cat si in ceea ce priveste comportamentul pe sosea. Rgiditatea caroserie a crescut cu 11 procente si au aparut o serie de sisteme care sa permita abordarea cat mai in siguranta a traseelor grele. Unul dintre acestea permite barelor antiruliu sa fie setate in fucntie de suprafata de rulare, iar un altul este format din 4 camere video, care afiseaza pe monitor imagini cu imprejurimile masinii, soferul putand vedea astfel trasa cea mai buna, in conditiile in care grafica ii arata si traiectoria masinii, in functie de pozitia rotilor fata.

Toyota Land CruiserDe asemenea, suspensiile pot fi setate in 3 moduri, iar puntea spate beneficiaza de perne de aer, inaltimea masinii in zona posterioara putand fi astfel ajustata manual sau automat. A aparut si sistemul Multi-terrain Select, care adapteaza reactiile sistemului 4x4, ale directie si franelor la caracteristicile terenului de rulare. Motorul de baza este cel turbodiesel, de 3 litri si 171 CP, urmand a fi oferit, pe unele piete si un motor V6 pe benzina, cu o capacitate de 3 litri.

Toyota Land CruiserIn ceea ce priveste designul, niponii au incercat sa deseneze o caroserie mai dinamica din punct de vedere vizual. Linii noi, spoilere complet schimbate si laterale de pe care au disparut acele bosaje care inconjurau vechiul model in partea inferioara a caroseriei. Desi mult modificata la nivel general, dar si al detaliilor, noul model aminteste de vechea generatie.

Toyota Land CruiserInteriorul este si el redesenat, cu o plansa de bord mai moderna, dar si mai aglomerata. Noul Land Cruiser va fi oferit in versiune cu 3 si 5 usi, aceasta din urma putand acomoda, optional, doua scaune pe un al treilea rand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.