Italienii au aratat la Frankfurt versiunea Roadster a lui Reventon, special creata pentru maniacii bogati ai vitezei sub cerul liber.

Lamborghini Reventon RoadsterExact la 2 ani de la prezentarea modelului Reventon Coupe, italienii prezinta, tot la Frankfurt, versiunea Roadster. Reventon, modelul extrem din gama Lamborghini, a socat acum doi ani prin liniile foarte agresive ale caroseriei, in conditiile in care s-a plecat de la modelul Murcielago, o masina deloc discreta ca prezenta.

Lamborghini Reventon RoadsterReventon Roadster se prezinta cu acelasi design ca si coupe-ul, dar afiseaza o personalitate aparte datorita lipsei plafonului. Indepartarea "scalpului" n-a costat mai nimic la capitolul performante, deoarece coupe-ul era oricum extrem de rigid, asa ca, la acest capitol, s-a lucrat destul de putin. Doar 25 de kg are in plus roadster-ul fata de coupe, masa la "gol" fiind de 1.690 kg.

Lamborghini Reventon RoadsterMotorul este acelasi V12 aspirat, de 6,5 litri, care produce 670 CP/8.000 rpm, cuplul maxim fiind de 660 Nm/6.000 rpm. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,4 secunde (acelasi timp ca si in cazul coupe-ului), iar viteza maxima este de 330 km/h (cu 10 km/h mai putin decat Reventon Coupe). Tractiune aeste integrala, iar transmisia este asigurata de cutia de viteze seventiala e-gear, cu 6 trepte.

Distributia greutatii este aproape perfecta (58% pe puntea spate), iar sistemele electronice vegheaza la stabilitatea masinii in virajele atacate prea optimist. Tractiunea este gestionata din transmisie prin intermediul a 3 setari: "Normal", "Corsa" si "Low Adherence".

Lamborghini Reventon RoadsterLamborghini Reventon Roadster va putea fi comandat incepand cu luna octombrie. Productia masinii este limitata la 20 de exemplare, iar pretul de vanzare este de 1,1 milioane de euro, fara taxe. Desi foarte scump, Reventon Roadster va disparea probabil din oferta la fel cum accelereaza daca ne gandim ca, acum doi ani, cele 20 de unitati Coupe produse au fost comandate imediat dupa debutul masinii la Frankfurt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.