Mazda a prezentat un facelift pentru SUV-ul CX-7 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Mazda CX-7 faceliftMazda CX-7 nu are o imagine consolidata in segmentul SUV, dar a atras clienti inca de la lansare in primul rand datorita stilului. Unul extrem de reusit pentru ce se vrea masina, un SUV dinamic si tineresc, in acelasi timp foarte elegant. Niponii nu au considerat necesar sa modifice prea mult designul initial pentru aceasta restilizare. Asa ca partea frontala nu difera prea mult la noua versiune, doar forma si amplasamentul proiectoarelor fiind reinterpretate. Acestea sunt dispuse acum pe inaltime, spatiul de incadrare fiind unul mai generos.

Modificarile partii posterioare sunt si mai discrete, doar stopurile de ceata fiind redesenate, fiind dispuse sub forma unor benzi inguste.

Mazda CX-7 faceliftInteriorul sportiv, care aminteste mult de cel al vechii Mazda6, se prezinta cam in aceeasi nota ca si pana acum, doar plansa de bord fiind usor modificata la nivelul finisarii. Volanul este inlocuit cu unul ceva mai elegant, grilele de aerisire sunt altele si cam atat.

Mazda CX-7 faceliftLa nivel tehnic trebuie notata prezenta motorului turbodiesel de 2,2 litri in premiera pe Mazda CX-7. Propulsorul dezvolta 173 CP la doar 3.500 rpm, cuplul maxim fiind foarte portivit unui SUV - 400 Nm. Consumul mediu al acestui motor este de 7,5 l/100 km. Pentru cei ce prefera benzina este disponibil un motor turbo, de 2,3 litri, care produce 260 CP/5.500 rpm si 380 Nm/3.000 rpm.

Caroseria este cu 5 procente mai rigida, amortizoarele au fost schimbate, iar sistemul de tractiune integrala a ramas nemodificat.

Mazda CX-7 faceliftMazda CX-7 este destul de apreciata in Statele Unite, niponii inregistrand vanzari de aproximativ 190.000 de unitati din 2006 si pana acum. Faceliftul ar trebui sa impulsioneze vanzarile si in Europa, aici vanzarile fiind de circa 30.000 de exemplare in aproape doi ani de comercializare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.