Lexus a prezentat la Tokyo un bolid care i-ar face invidiosi pana si pe italieni.

Niponii au o rabufnire de orgoliu si prezinta unul dintre cele mai performanti bolizi actuali, modelul Lexus LFA. Fara sisteme hibrid, fara accent pe ecologie, fara compromisuri. Doar sport. Supersport.

Lexus LFALexus LFA a fost anunta in urma cu ceva timp si de atunci au tot aparut diferite poze spion cu masina testata in special pe Nurburgring, locul pe unde trece obligatoriu orice masina cu pretentii. Iar LFA are pretentii mari. Este la nivelul Ferrari si Lamborghini ca performante si ii lipseste doar traditia de care se bucura italienii.

Lexus LFABolidul nipon afiseaza un design sobru si pasional in acelasi timp, cu linii dure, dare trasate in asa fel incat este clar ca privesti o masina supersport. Multe prize de aer, pentru motor si frane, discurile acestora aproape acoperind zona interioara a jantelor de 20 de inch. Spatele este putin mai radical, cu eleron ajustabil si 3 tevi de espament grupate intr-un triunghi in zona centrala.

Lexus LFAInteriorul este dominat de o plansa de bord masiva, cu display-ul "ingropat" in bord si cu o consola centrala mare, asezata aproape la orizontala. Tabloul de bord afiseaza informatii digitale, doar turometrul, in jurul caruia sunt grupate acestea, fiind analogic.

Lexus LFAMotorul este o realizare de exceptie din punct de vedere a performantelor. Vorbim despre un V10 aspirat, de 4,8 litri, care produce 560 CP/8.700 rpm si 480 Nm/6.800 rpm. Motorul este unul de turatie mare, limitatorul intervenind abia la 9.000 rpm. O cutie automata secventiala, cu 6 trepte transmite puterea puntii spate, iar LFA accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde, viteza maxima fiind de 323 km/h.

Lexus LFALexus LFA va fi construit in doar 500 de exemplare, cu o cadenta de maxim 20 de masini pe luna. Motorul este asamblat manual, de un singur tehnician al carui nume va fi inscriptionat pe propulsor. Pretul pentru piata britanica pleaca de la 368.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.