Local Motors, un constructor american, a prezentat o masina de rally raid despre care spune ca se simte ca acasa in desertul sud-american.

Local Motors Rally FighterLocal Motors este un constructor inca necunoscut, dar are toare sansele sa atraga atentia cu un model destinat in primul rand desertului american. Rally Fighter este prezentata la SEMA si promite sa aprinda imaginatia celor pentru care parcurgerea in viteza a nispului din desert este un hobby sau, de ce nu, chiar o profesie.

Local Motors Rally FighterAmericanii au lucrat mult la acest model, dar, cel putin la nivelul designului, l-au nimerit perfect. Masina nu arata prea diferit de bolizii de rally raid pe care ii vedem in raliul Dakar. E adevarat ca tehnica provine din Europa, dar americanii au macar meritul ca au ales ceva foarte prietenos cu mediul. Vorbim de un motor diesel de origine BMW. Propulsorul este un diesel de 3 litri, supraalimentat cu doua turbine, puterea maxima fiind de 265 CP.

Local Motors Rally FighterMotorul german vine cu un cuplu foarte bun - 575 Nm - dar si cu valori excelente pentru autonomia masinii. Consumul variaza intre 6,5 l/100 km si 8,5 l/100 km, in functie de solicitarile la care este supusa masina. Avantajele tehnice sunt dublate de capitolul la care Rally Fighter este poate cel mai reusit, designul.

Local Motors Rally FighterModelul american nu are totusi o caracteristica foarte importanta pentru ceea ce se vrea a fi. Tractiunea este doar pe o singura punte, cea spate, gestionata fiind de o cutie de viteze automata cu 6 trepte. Americanii ar fi putut sa preia, o data cu motorul si transmisia, si sistemul de tractiune integrala xDrive al celor de la BMW, dar se pare ca au preferat sa nu o faca. Oricum exista alte avantaje. Cum ar fi greutatea de doar 1,5 tone si garda la sol ajustabila de catre sofer, in functie de preferinte si terenul pe care se ruleaza.

Rally Fighter ar putea fi in un succes printre americanii dornici de aventura si - cine stie - poate Local Motors va hotari ca se impune si un sistem de tractiune integrala, pentru ca masina sa fie completa.

Sursa: WCF


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.