Germanii au publicat o noua galerie foto cu noul Mercedes SLS AMG.

Mercedes SLS AMG, model dezvoltat de germani independent, fara colaborare cu McLaren, partenerul din Formula 1, afiseaza performante excelente si un stil cu puternice influente din trecut.

Mercedes SLS AMGNoul SLS AMG se bazeaza mult pe celebrul 300 SL din punct de vedere al aspectului general, cu portiere gullwing si o capota extrem de lunga, soferul stand practic in fata puntii din spate. Detaliile masinii sunt insa unele high-tech, iar panourile caroseriei au fost "ornate" cu linii agresive, care sigereaza performanta. Evident, nemtii vor ca SLS AMG sa fie apreciata pentru design, dar si pentru performanta. Chiar daca, din punct de vedere tehnic, al motorului in special, SLS AMG este oarecum departe de cifrele lui SLR McLaren, noul bolid afiseaza cam aceleasi performante la acceleratie. Doar viteza maxima este mai mica, dar oricum peste 300 km/h.

Mercedes SLS AMGMotorul lui SLS AMG, plasat in spatele puntii fata este un V8 aspirat, de 6,2 litri, care dezvolta 571 CP/6.800 rpm si 650 Nm/4.750 rpm. Propulsorul este unul setat clar catre performanta la nivel de circuit, sistemul de ungere fiind unul de tip carter sec. Cutia de viteze, cu dublu ambreiaj si 7 trepte, face corp comun cu diferentialul spate. Desi germanii spun ca s-au facut efoturi pentru a pastra greutatea masinii la un nivel cat mai redus, SLS AMG cantereste totusi putin peste 1,6 tone.

Mercedes SLS AMGOricum motorul puternic (raportul greutate/putere este de 2,84 kg/CP) reuseste sa propulseze masina pana la 100 km/h in 3,8 secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 317 km/h. Se pare ca eforturile germanilor pentru a obtine un consum decent pentru aceste propulsor de capacitate mare au dat roade, primele teste evidentiind un consum mediu de 13,2 l/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.