Audi a prezentat noua generatie a modelului A8 si face afirmatii indraznete cu privire la noua berlina de lux.

Audi A8Noul Audi A8 a debutat la Miami, iar constructorul german il numeste "cel mai sportiv model din clasa de lux". Masina arata in stilul noilor modele Audi, cu o imagine aparte datorita stilului mai dur al luminilor de zi. In rest, pare ceva mai putin masiva decat precedenta generatie, datorita caroseriei mai aerodinamice si stopurilor asemanatoare cu cele ale modelului A5 Sportback.

Audi A8Noul A8 masoara 5.137 mm lungime si 1.460 mm inaltime, aceasta fiind mai redusa decat la competitorii germani, ideea fiind ca masina sa fie cat mai aerodinamica. Adevarul este ca s-a reusit Caroseria este construita, in parte, din aluminiu, iar blocurile optice se bazeaza in totalitate pe tehnologia LED.

Audi A8Interiorul vine cu un stil impecabil pentru cei care iubesc stilul Audi si tehnologia afisata. Multe comenzi, amplasate in josul consolei centrale si un schimbator complet nou, cu o forma interesanta, ce imita maneta de comanda a unui yacht. Plus o multime de sisteme care tin pasul cu concurenta: sistem de asistare la rularea pe timp de noapte, sistem de detectare a pietonilor pe timp de noapte si tot felul de alte sisteme de siguranta activa. Sistemul MMI este unul mai avansat, controland mai multe functii, dar mai usor de folosit, spun cei de la Audi.

Audi A8Masina a debutat cu un propulsor pe benzina, V8, de 4,2 litri, care produce 372 CP si 445 Nm. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 5,7 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Motorul este mai puternic decat cel actual, tot de 4,2 litri, dar consuma cu 13% mai putin (consum mediu - 9,5 litri/100 km). In plus, propulsorul are si un sistem inovator - la pornirea la rece este decuplat de la sistemul de racire, tocmai pentru a se incalzi mai repede. Un alt V8, dar TDI, tot de 4,2 litri vine cu 350 CP si 800 Nm la un consum mediu de doar 7,6 l/100 km. Acest propulsor permite atingerea vitezei de 100 km/h in doar 5,5 secunde.

Audi A8Va mai fi disponibil si un TDI V6 de 3 litri, care produce 250 CP si 550 Nm si care este oferit cu sistem Stop/Start. Acet motor consuma in medie 6,6 l/100 km si permite masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 6,6 secunde. Ulterior va fi oferita si oversiune de 204 CP a acestui motor, cu tractiune doar pe puntea fata.

Transmisia este asigurata de o cutie de viteze complet noua, automata, cu 8 trepte, iar optional este disponibil un diferential cu alunecare limitata pentru puntea spate. Suspensia cu perne de aer poate fi controlata electronic, de catre sofer sau complet automat, la fel si amortizoarele.

Modelul va fi disponibil pe piata anul viitor, dar inca nu se stiu preturile. Germanii ramn datori si cu informatiile despre celelalte versiuni de motorizare.

Cum vi se pare noul Audi A8?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.