Peugeot a prezentat noul model 408 in China, dar masina nu este cea care va asteptati sa fie.

Peugeot 408Peugeot a lansat noul 408 pe piata chineza si nu intamplator. desi pare ca vorbim de inlocuitorul lui 407, nu este deloc asa. Noul 408 este destinat strict pietei din China fiind considerat inlocuitorul modelului 307 pe aceasta piata, mare consumatoare de berline de clasa compacta si medie.

Europenii pot asadar sa se relaxeze, urmasul modelului 407 urmand sa poarte indicativul "5" si sa arate mult mai bine, in genul conceptului SR1.

Peugeot 408Designul modelului 408 se bazeaza in parte pe cel al actualului 308, dar vine si cu niste linii proprii, plus portbagajul care nu este foarte inspirat atasat acestui model, la origine hatchback. Piata chineza este insa la nivelul de consum in masa si conteaza mai putin liniile masinilor, criteriul d ebaza fiind pretul si aspectul practic al masinii.

Peugeot 408Modelul 408 destinat chinezilor, desi evoluat dintr-o masina compacta, a devenit aproape o berlina de clasa medie, cu 4,68 metri lungime. Masina a fost desenata de europeni, in colaborare cu chinezii si este rezultatul unui joint venture intre Peugeot si grupul chinez DFM.

Peugeot 408iata chineza este una atipica mai ales in actualul context al celorlalte piete din lume. Peugeot a intrat oficial de doar 5 ani pe aceasta piata, dar anul trecut a vandut in China peste 410.000 de masini, ceea ce insemana o crestere de 44% fata de vanzarile din 2008. Potentialul este urias si pentru acest an, asa ca Peugeot mizeaza pe o crestere a vanzarilor de 30% comparativ cu anul 2009.

Noul 408 are un rol important in cifrele de vanzari asteptate de Peugeot pe piata chineza, constructorul francez avand o tinta de vanzari de 100.000 de modele 408 pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.