Renault a aratat cea mai noua versiune a noii generatii Megane, decapotabila CC.

Renault Megane CCNoul Megane a fost de la bun inceput un model apreciat prin prisma designului, iar francezii chiar aveau nevoie de o primire pozitiva din partea pietei, in conditiile in care modelele compacte fac cel mai mare volum de vanzari, iar actualul model Laguna n-a fost prea reusit, la nivel de design.

Renault Megane CCA sasea versiune a noului Megane este modelul CC, un cabrio coupe care arata si mai bine. Mai ales pentru ca vine cu un plafon escamontabil rigid, dar transparent. Renault spune ca in acest fel, Megane CC arata clar ca este un cabriolet, chiar si atunci cand plafonul este ridicat.

Renault Megane CCDesignul partii frontale este aproape identic cu cel al hatchback-ului, dar linia laterala si partea posterioara, cu stopuri cu LED-uri pentru frana, contribuie din plin la farmecului noului model. Interiorul este acelasi ca la versiunea hatchback, dar vine cu 3 combinatii de materiale si culori, precum si cu scaune cu o mai buna sustinere laterala.

Renault Megane CCPlafonul transparent, compus din doua segmente, este in dotarea de serie si promite o luminozotate excelenta a habitaclului chiar si in versiunea coupe, datorita suprafetei vitrate de 0,47 metri patrati. Mecanismul electrohidraulic de capotare/decapotare este complet automat si are nevoie de doar 21 de secunde pentru a trece de la coupe la cabriolet si invers.Habitaclul este pentru patru persoane si chiar si cei din spate se pot bucura de mersul decapotat, fara turbulente, pana la 90 km/h, datorita deflectorului de aer, transparent, plasta in spatele tetierelor locurilor posterioare.

Renault Megane CCChiar daca este o masina care va fi cumparata in special pentru placerea de a calatori in aer liber, Noul Renault Megane CC vine si cu avantaje de ordin practic. Francezii spun ca lungimea de 4,485 metri asigura un confort foarte bun celor 4 ocupanti ai masinii, iar portbagajul ofera in volum de 417 litri cu plafonul ridicat si 211 litri in versiune cabrio.

Rigiditatea torsionala a fost imbunatatita cu 80% fata de vechiul Megane CC, iar suspesiile sunt mai tari, pentru o tinuta de drum care sa permita condusul sportiv.

Renault Megane CCNoul Megane CC este disponibil cu 7 variante de motorizare. Motoarele pe benzina incept cu propulsorul de 1,6 litri si 110 CP, continua cu cel turbo, de 130 CP, iar cel mai puternic este cel de 2 litri si 140 CP care poate fi comandat si cu transmisie cu variatie continua. Versiunile diesel cuprind propulsoare Euro 5, dCi, de 110 CP, 130 CP si 160 CP. Motorul de 110 CO poate fi comandat si cu noua cutie EDC, cu 6 trepte si dublu ambreiaj, ca alternativa la cea standard, manuala, cu 6 trepte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.