Porsche isi rasfata clientii cu un 911 mai performant si mult mai bine echipat.

Porsche 911 Turbo SPorsche 911 Turbo este - de multi ani - o masina de la care este greu sa mai poti cere ceva. Indiferent ca este vorba de putere, stabilitate sau performanta pura. Modelul este considerat un standard pentru categoria supercar. Nu neaparat pentru puterea maxima, ci pentru echilibrul intre paltforma tehnica, motor, imagine si nivel de performanta.

Porsche nu-si permite insa sa ramana pe loc, mai ales ca nici cei de la Ferrari nu o fac. Pentru a contracara aparitia noului 458 Italia, Porsche vine cu o noua versiune, cea mai performanta, a modelului 911 Turbo.

Porsche 911 Turbo SNoul model se numeste 911 Turbo S si se ramarca in primul rand prin puterea maxima a motorului boxer cu 6 cilindri, turbo, care ajunge la 530 CP, cu 30 CP mai mult decat un 911 Turbo normal. Cuplul maxim ramane la valoarea, oricum impresionanta, de 700 Nm. Accelerataia 0 - 100 km/h este posibila in 3,3 secunde, iar 200 sunt atinsi, cu plecare de pe loc, in doar 10,8 secunde. Viteza maxima declarata est ede 315 km/h. In ciuda cresterii puterii motorului si a performantelor dinamice, germanii au reusit s amentina consumul mediu la nivelul celui inregistrat de modelul 911 Turbo, adica 11,4 litri/100 km.

Porsche 911 Turbo SO alta particularitate a noului 911 Turbo S consta in faptul ca sunt oferite, ca echipament de serie, tot ceea ce este optional pe modelul de la care s-a plecat. Astfel, 911 Turbo S vine echipat cu cutia PDK cu dublu ambreiaj si 7 trepte, PTM (Porsche Traction Management), PTV (Porsche Torque Vectoring) care include diferential blocabil pentru puntea spate. Nu lipsesc nici sistemele Launch Control si Sport Chrono Package.

Versiunea 911 Turbo S este oferita atat in varianta coupe, cat si cabrio, iar preturile sunt de 173.241 euro pentru coupe si 184.546 euro pentru Cabriolet. Aceste preturi au fost stabilite pentru piata germana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.