Nissan a prezentat cel mai indraznet crossover pe care l-a creat vreodata.

Nissan JukeNissan mizeaza in ultimul timp pe modelele crossover. Qashqai s-a impus ca un SUV urban extrem de convenabil, desi nu aducea nimic deosebit la nivelul designului, iar Nissan pluseaza acum cu un crossover mai mic, un fel de imbinare intre SUV si un hatchback de clasa compacta/mica.

Nissan JukeProblema este inca noul Juke este poate putin cam prea indraznet din punct de vedere al designului. Cu siguranta va atrage atentia pe strada, dar este clar ca potentialii clienti (tinerii) il vor analiza mult inainte sa-l cumpere. Partea ciudata si riscanta a designului s eintalneste in fata, unde ceea ce ar trebui sa fie farurile sunt niste fasii mici, cu rol de lumini de pozitie si semnalizare, lumina de drum fiind asigurata de doua faruri individuale, care seamana cu niste proiectoare mari, amplasate mai jos. Bineinteles ca exista si proiectoare propriu zise, intre care designerii au preferat 3 guri de ventilatie individuale.

Nissan JukeInteriorul nu este la fel de neconventional, tabloul si plansa de bord fiind moderne, dar fara surprize de forma. In schimb, stilistii au asortat imbracamintea tunelului median si a cotierelor usilor la culoarea exterioara. Niponii spun ca interiorul mizeaza pe calitate si pe impresia de design.

Nissan JukeDaca designul exterior este discutabil, la nivel tehnic, Juke promite sa impresioneze. Masina va putea fi echipata cu un nou propulsor pe benzina, turbo, de 1,6 litri, care produce 190 CP si 240 Nm. Aceasta versiune poate fi comandata cu sistemul de tractiune integrala, caz in care se poate opta intre o cutie manuala, cu 6 trepte sau una cu variatie continua. Versiunea cu doar doua roti motrice va avea cutia manuala.

Mai este disponibil un motor pe benzina, de 1,6 litri, aspirat, care produce 117 CP, iar doritorii de diesel au la dispozitie motorul de 1,5 litri dCi in versiunea de 110 CP si 240 Nm.

Nissan Juke va fi disponibil in a doua parte a anului in curs, iar debutul oficial va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, luna viitoare.

Cum vi se pare designul lui Juke? Au exagerat niponii sau trebuie si astfel de masini, neconventionale?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.