Skoda a prezentat la Geneva versiunea RS a modelului de clasa mica Fabia. Pachetul tehnic este foarte bun.

Skoda Fabia RSConstructorul ceh a prezentat cea mai sportiva versiune a celei de-a doua generatii a modelului de clasa mica Fabia. Cu un pachet tehnic foarte bun, Fabia RS intra in segmentul hothatch-urilor de clasa mica unde va intalni, printre altele, modelele Renault Clio RS si chiar VW Polo GTI.

Skoda Fabia RSFabia RS a primit sub capota propulsorul de 1,4 litri TSI al grupului VW. Supraalimentat cu turbocompresor si compresor mecanic, micul motor reuseste sa scoata o putere maxima de 180 CP. Suficient pentru ca masina sa poata accelera de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde, viteza maxima fiind de 225 km/h. Cutia de viteze este cea DSG.

Consumul mediu este la un nivel foarte bun, daca tinem cont de puterea motorului. Fabia RS are nevoie de doar 6,4 litri/100 km, daca este condusa in modul economic.

Skoda Fabia RSMicul hothatch este echipat cu un sasiu sport, dar este ajutat si de electronica. Cehii ai implantat puntii fat diferentialul electronic XDS al grupului VW, acesta avand rolul de a frana roata "descarcata" din interiorul virajului, cuplul fiind transmis celei exterioare. Astfel, cei de la Skoda spun ca versiunea RS este deosebit de agila si se descurca foarte bine cu cei 180 CP pe puntea fata. Nu lisesc nici sistemele ESP, ABS si ASR, acestea fiind adaptate noului nivel al dinamicii masinii.

Skoda Fabia RSLa nivel vizual nu s-a insistat prea mult pe detaliile sportive, dar acestea exista. Un nou spoiler fata, jante de 17 inch si etriere rosii, eleron discret si doua tevi de espament integrate intr-un difuzor de aer sunt elemente care vor atrage atentia ca masina este cea mai sportiva din gama.

Generatia anterioara a Fabiei RS a fost echipata cu un TDI de 1,9 litri si 130 CP. Cehii si-au spus insa sa ofere acum un adevarat hothatch, cu un motor adecvat acestui segment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.