La numai cateva zile de la debutul mondial de la Salonul Auto de la Geneva, incepand cu 18 martie, premierele BMW sunt deja disponibile in showroomurile din Romania. Cea de-a cincea generatie a BMW Seria 5, unul din cele mai emblematice modele ale marcii, se evidentiaza prin desingul sportiv si elegant, dinamica tipica BMW si eficienta excelenta.

BMW Seria5Noul BMW Seria 5 Sedan isi face debutul cu un motor cu opt cilindri si trei versiuni cu sase cilindri - toate pe benzina -, precum si cu doua variante diesel, cu sase cilindri. Gama va fi completata din vara si de un propulsor turbodiesel cu patru cilindri, cu carterul din aluminiu si injectie directa common-rail. Puterea maxima in acest caz, 184 CP, face ca BMW 520d, echipat standard cu functia Auto Start Stop, sa fie noul punct de reper in acest segment. Consumul mediu de combustibil este de numai 5 litri/100 km, iar nivelul emisiilor CO2 va fi de 132 g/km. Varful de gama BMW 550i va fi echipat cu un motor cu opt cilindri, ce dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo si High Precision Injection pentru un maxim al puterii de 407 CP.

BMW Seria5Motorul cu sase cilindri dispusi in linie, cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection si VALVETRONIC, de la BMW 535i va furniza o putere maxima de 306 CP, in timp ce cele doua variante cu sase cilindri in linie, echipate de asemenea cu High Precision Injection, dezvolta 258 CP la BMW 528i, respectiv 204 CP la BMW 523i.

BMW Seria5Versiunile diesel cu sase cilindri in linie ofera modelului BMW 530d o putere maxima de 245 CP, iar pentru BMW 525d un nivel la fel de impresionant de 204 CP. Echipat cu tehnologia optionala BMW BluePerformance, BMW 530d indeplineste standardele de emisie EU6. Si nu trebuie omis faptul ca toate versiunile noului BMW Seria 5 Sedan respecta pe deplin normele EU5.

BMW Seria5Toate modelele noii game BMW Seria 5 Sedan sunt disponibile, optional, cu noua transmisie automata BMW cu opt trepte. BMW 550i dispune in echiparea standard de cutia de viteze automata BMW, optimizata pentru consum redus, la fel cum se intampla si cu sistemul EPS Electric Power Steering (servodirectie asistata electric), aflat in echiparea tuturor modelelor.

Preturile noii Serii 5 incep de la 42.661 euro (TVA inclus) pentru modelul 523i cu motor de 3 litri si 204 CP si ajung pana la 71.400 euro (pret de baza, cu TVA) pentru modelul 550i echipat cu un V8 care produce 407 CP.

Noile BMW Seria 3 Coupe si Cabrio
Versiunile cu facelift ale acestor doua variante de caroserie sunt si ele prezente in showroom-urile BMW. Ca lider de performante se remarca noul 335i cu TwinPower Turbo, tehnologie High Precision Injection si managementul valvelor de admisie VALVETRONIC. Remarcabil este cuplul maxim de 400 Nm dezvoltat intre 1200 si 5000 rpm, fara golul turbo specific unor astfel de tipuri de propulsoare. Alaturi de o putere maxima de 306 CP, acesta asigura un sprint pana la 100 km/h in numai 5,5 secunde pentru versiunea Coupe si 5,8 secunde pentru cabriolet.

De asemenea, sunt prezentate doua propulsoare diesel noi, cu tehnologie Common Rail de generatia a treia. Propulsorul de sase cilindri in linie de pe BMW 325d care dispune de o turbina cu geometrie variabila si un bloc motor din aluminiu, dezvolta 204 CP in contextul unei acceleratii de 6,9 secunde la 100 km pentru coupe. In acelasi timp consumul este pastrat la un nivel minim, cu rezultate in ciclul de testare EU pentru Coupe de numai 5,7 litri (Cabriolet: 6,1 s) per 100 km.

Motorul de patru cilindri 320d se remarcă ca fiind cel mai eficient din gamă, dispunând de aceleaşi tehnologii moderne BMW EfficientDynamics. Consumul mediu este de 4,7 litri (cabriolet: 5,1 litri)/100 km.

Modificarile estetice sunt discrete si vizeaza retusuri la nivelul grilei, capotei si stopurilor.

Sursa: BMW


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.