Jurnalistii de la Autocar spun ca au testat "singurul Peugeot fun to drive" dupa o prea mare perioada de timp.

Peugeot RCZUn model absolut special in gama Peugeot, spune constructorul francez, RCZ reprezinta si inceputul unei noi strategii. Una care presupune lansarea unei game paralele, cu masini pasionale, deosebite de gama principala a constructorului francez.

Peugeot RCZRCZ ar trebui sa fie cu totul deosebit de celelalte Peugeot-uri actuale si asta se vede clar inca de la nivelul designului. Asemanator ca si concept cu modelul TT de la Audi, Peugeot RCZ este un coupe cu 2+2 locuri, desenat extrem de pasional. Poate partea frontala nu inspira neaparat ceva diferit fata de un 308, dar restul o face intr-un mare fel. Cel mai mare efect il constituie desenul cu doua umflaturi a plafonului, la fel ca la conceptul care a prefatat modelul de serie.

Peugeot RCZSpatele dominat de pasajele supradimensionate exact cat trebuie, stopurile in forma de romb si eleronul discret completeaza designul unei masini cum Peugeot n-a mai avut de multa vreme. Luneta urmeaza linia ondulata a plafonului este urmata si la nivelul lunetei.

Peugeot RCZMotorizarile sunt unele extrem de tentante, iar gama de propulsoare ar trebui sa multumeasca pe oricine. Se pleaca de la un motor de baza pe benzina, de 1,6 litri, turbo, care produce 156 CP si 240 Nm. Acest motor este cuplat in echiparea standard la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, dar poate fi comandat si cu una automata, tot cu 6 trepte.

Peugeot RCZUrmeaza un motor HDi de 2 litri care produce 163 CP si 340 Nm, cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte. Cel mai puternic motor este deocamdata tot cel de 1,6 litri, pe benzina, dar a carui turbina modificata il ajuta sa dezvolte 200 CP si 275 Nm. Si acest motor este cuplat tot la cutia manula cu 6 trepte.

Jurnalistii de la Autocar au condus acest model la lansarea internationala organizata de Peugeot si au ramas impresionati. Spun ca masina nu face minuni pe sosea, dar este cu totul diferita de Peugeot-urile actuale, din cam toate punctele de vedere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.