Volkswagen a prezentat primele poze cu noua generatie Jetta, modelul fiind unul "independent" de VW Golf la nivelul designului.

VW JettaNoul Volkswagen Jetta nu mai este doar un Golf cu portbagaj, ci un model cu design original, fara nici un element de caroserie preluat de la Golf. Generatia care se afla inca pe piata are partea frontala a lui Golf si stopurile preluate de la Passat.

VW JettaSursa de inspiratie pentru noul Jetta este conceptul "New Compact Coupe" prezentat in iarna la Detroit. Exact acelasi design, cu modificari minore la nivelul detaliilor, dar cu 4 usi. O parte frontala simpla, dar foarte moderna si bine integrata in proportiile masinii si stopurile inchise la culoare se potrivesc foarte bine pe aceasta berlina de 4,64 metri (cu 9 cm mai lunga decat generatia anterioara).

VW JettaInteriorul ramane acelasi de la Golf, cu cateva mici modificari doar la nivelul detaliilor. Germanii anunta un spatiu mai mare in special pentru locurile din spate, datorita ampatamentului majorat, dar si o calitate mult mai buna pentru finisari si materiale.

VW JettaMasina va dispune de o paleta de 6 motorizari pentru Europa, 4 pe benzina si doua diesel-uri, toate fiind cunoscute de pe alte modele ale grupului. Motorizarea de baza este cea de 1,2 TSI, cu 105 CP, urmata de un propulsor de 1,4 litri TSI, cu 122 CP. Pentru performante dinamice superioare, clientii au la dispozitie motorul de 1,4 litri TSI cu 160 CP si pe cel de 2 litri TSI cu 200 CP.

La capitolul diesel se va putea opta intre motorul de 1,6 litri TDI cu 105 CP si cel de 2 litri TDI cu 140 CP.

Toate propulsoarele, cu exceptia celui de 1,2 litri TSI vor putea fi cuplate, optional, la cutia de viteze DSG.

VW JettaVolkswagen ofera si tehnologia BlueMotion pentru motoarele de 1,2 litri TSI si 1,6 litri TDI. Astfel, motorul pe benzina, de 1, 2 litri vine cu un consum mediu de 5,3 litri/100 km, in conditiile in care este capabil sa duca masina pana la o viteza maxima de 190 km/h. TDI-ul de 1,6 litri si 105 CP, in combinatie cu pachetul BlueMotion, afiseaza un consum mediu de 4,1 litri/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.