Noul Ford Focus ST a pierdut din cilindree, dar a castigat putere. Se anunta un duel extrem de incins cu Renault Megane RS.

Ford a aratat deja aproape toata gama noii generatii Focus, dar nici un model nu este inca pe piata. Ba mai mult, unul vine abia in 2012. Vorbim despre noul Focus ST, care va fi aratat la Salonul Auto de la Paris. Ford ne spune ca este un model de preserie, dar cam asta este designul final.

Focus ST, model actual, recent retras de pe unele piete din cauza emisiilor de noxe (Euro 4) a fost unul dintre cele mai apreciate hothatch-uri. Si asta din doua motive principale: suspensia, despre care se stie ca este una foarte-foarte buna si motorul. Unul cu 5 cilindri in linie, de 2,5 litri, cu turbo, care produce 225 CP. Deci un motor nu foarte solicitat, cu un nivel bun de cuplu (320 Nm).

Noul Focus ST este insa complet diferit. S-a renuntat la motorul predecesorului si s-a preferat un propulsor cu 4 cilindri, de 2 litri, turbo. Mai mic, dar mai puternic, pentru ca dezvolta 250 CP.

Si aici e aici. Nu stim cifrele, pentru ca Ford nu le-a comunicat, dar reteta noului Focus ST este identica... citeste articolul integral pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.