Abarth Punto EVO esseesse se anunta unul dintre cele mai eficiente si puternice hothatch-uri de clasa mica.

Va spun sincer ca sunt deja fan Abarth. Asta de cand am condus micul Abarth 500, o masina pe care pur si simplu o iubesc. Nu e neaparat rationala, dar nu va imaginati cat este de distractiva. E genul de masina cu care nu te plictisesti niciodata si – credeti-ma – nu sunt chiar multe masini de genul asta.

Inca de cand am luat contact cu Abarth 500, mi-a atras atentia modelul Abarth Punto EVO. O masina mai mare, dar de clasa mica, pe care nu am condus-o, dar sunt aproape sigur ca nu are cum sa ma dezamageasca. Ei bine, la Paris, Abarth vine cu kitul esseesse pentru Abarth Punto EVO. Ce inseamna asta? Pai sa ne gandim asa. Un Abarth Punto EVO “normal” produce 165 CP dintr-un motor de 1,4 litri turbo. Este un exemplu de eficienta? Clar este!

Dar se poate mai mult. Kitul esseesse presupune initial… o cutie. Una clasica, din lemn, in care sunt asezate noi componente (etriere, arcuri, amortizoare etc.) ce pot fi montate pe Abarth-ul Punto EVO. Plus o resoftare a controlului electronic al motorului.

Ce rezulta?
O putere maxima de 180 CP/5.750 rpm si un nivel al cuplului de 270 Nm/3.000 rpm. Adica 128 CP/litru. Acceleratia 0 – 100 km/h... citeste articolul integral pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.