Danezii au reusit sa creeze un supercar impresionant, pe care il vand la un pret exorbitant. Peste 1,2 milioane de dolari.

Suntem obisnuiti cu Ferrari, Lamborghini si alti constructori consacrati de vise pe roti. Dar nu sunt numai ei, ci destul de multi constructori mici, poate minusculi, care fac adevarate minuni in ale tehnologiei, sau poate doar in ale designului.

Nu-i stiu decat colectionarii si cei cu suficienti de multi bani incat sa vrea si altceva decat ce stie toata lumea. Acest gen de constructori produc cateva zeci de unitati pe an si – chiar daca nu au deloc traditie – sunt cautati tocmai pentru ca sunt necunoscuti.
Astazi vedem ce fac danezii, adica un supercar numit Zenvo ST1, despre care se stie de un an de zile. Masina este una lucrata manual (conteaza mult pentru pasionati), dar bazata pe platforma modelului Corvette de la GM. Din fericire, designul nu seamana deloc cu al modelului american, ci este unul absolut original.

Zenvo ST1 are un motor V8 de 7 litri, supraalimentat atat cu turbocompresor cat si cu... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ galerie foto).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.