Japonezii si-au dat in sfarsit seama cat de stearsa este actuala generatie, asa ca noul model a primit o supradoza de stil.

Dezvoltat pe prima platforma globala conceputa de Mitsubishi si denumita "Project Global", noul Lancer este transpunerea in serie a lui Concept-X, prezentat acum doi ani la Salonul Auto de la Tokyo. Designul apartine specialistilor Mitsubishi de la centrul de design european din Trebur, langa Frankfurt, in Germania.
Agresiv, scund, cu partea frontala proeminenta, console scurte si capota lunga, Lancer-ul arata excelent si promite sa fie la fel si din punct de vedere tehnic. Platforma si-a verificat deja calitatile prin intermediul noului Outlander si este de asteptat sa ofere un echilibru si mai bun pe Lancer.

Ni se pregateste noul Mitsubishi Lancer!Masina va fi prezentata in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt, iar vanzarile sunt programate sa inceapa la scurt timp dupa aceea.
Se pare ca, cel putin la debut, vor fi disponibile trei motorizari. La baza ofertei se poate gasi un propulsor de 1,5 litri, pe benzina, care dezvolta 110 CP. Urmeaza un motor de 1,8 litri, tot pe benzina, care furnizeaza 144 CP. Cum actualul model a suferit din cauza lipsei unui propulsor turbodiesel, cei de la Mitsubishi au inclus in oferta pentru noul model si motorul diesel de 2 litri si 140 CP care este montat si pe Outlander si care provine de la Volkswagen. In ceea ce priveste transmisiile, clientii vor putea opta, in functie de motorizare, pentru cutie de viteze manuala cu 5 sau 6 trepte, cutie automata cu 4 trepte, una cu variatie continua si una manuala robotizata, cu 6 trepte.

Ni se pregateste noul Mitsubishi Lancer!

Modelul pentru maniaci si icoana "integralelor", adica Lancer Evo va avea tot propulsor de 2 litri turbo, dar nu se stie ce putere va dezvolta. Partea frumoasa e ca noul Evo va face in sfarsit parte din familia Lancer, din punct de vedere al designului. Actuala berlina familiala Lancer nu are mai nimic de-a face cu sportivul Lancer Evolution, in ceea ce priveste designul si partea tehnica.

Ni se pregateste noul Mitsubishi Lancer!

Prin faptul ca Lancer si versiunea Evo vor porni de la acelasi design, Mitsubishi incearca sa impulsioneze vanzarile modelului Lancer "cuminte", care va beneficia de asemanarea cu fratele sau sportiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.