Suzuki va lansa la Salonul Auto de la Frankfurt modelul Splash, construit pe platforma lui Swift.

Splash este un model dezvoltat de Suzuki impreuna cu Opel, fiind de fapt identic cu Opel Agila, din punct de vedere tehnic. Stilistic, cele doua masini vor avea identitati diferite. Ambele modele vor fi asamblate la uzina din Esztergom (Ungaria), unde se mai produc si Swift, SX4 si Ignis.

Japonezii nu vor sa-l considere pe Splash urmasul lui Wagon R+, model proiectat special pentru piata asiatica. Ei spun ca Splash este gandit pentru consumatorii europeni si spara sa vanda 60.000 de unitati anual pe batranul continent.

Suzuki Splash: Desenat pentru EuropaSplash va fi disponibil cu doua motoare pe benzina si un turbodiesel. Motorul de intrare in gama este unul cu 3 cilindri, un litru capacitate si dezvolta 65 CP. Al doilea propulsor pe benzina este cu 4 cilindri si dezvolta 86 CP dintr-o cilindree de 1,2 litri. Motorul turbodiesel este cel de 1,3 litri si 75 CP de la Fiat, asamblat de Suzuki sub licenta.
Pentru aceste trei motoare transmisia este asigurata de o cutie manuala cu 5 trepte, iar pentru motorul de 86 CP se poate opta si pentru una automata cu 4 trepte.

Suzuki Splash: Desenat pentru EuropaLa capitolul siguranta, Splash vine cu ABS, distributie electronica a fortei de franare, ESP si sase airbag-uri, unele dintre aceste sisteme fiind trecute pe lista optionalelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.