Este vorba evident de noul model A4, care a fost prezentat oficial in aceste zile si pentru care germanii folosesc expresia "cea mai sportiva berlina de clasa medie".

Din punct de vedere al designului noul A4 nu surprinde prea tare, fiind destul de aproape de a fi confundat cu coupe-ul A5, cu diferenta ca are 4 usi. Oricum, stilistic masina inspira sportivitate, acest aspect fiind, se pare, sustinut si de o platforma tehnica mult diferita fata de cea a generatiei anterioare. Pe scurt, consola fata este mult mai scurta si ampatamentul a crescut semnificativ, pentru ca ambreiajul a facut schimb de locuri cu diferentialul, iar asta a permis ca puntea anterioara sa fie montata cu 154 mm mai in fata. Consecinta este ca distributia maselor pe punti este acum sensibil mai echilibrata.

Audi afirma ca a facut cea mai dinamica masina de clasa medie. Oare BMW o fi de acord?
Intentia celor de la Audi de a incerca sa impuna A4 ca fiind etalonul de sportivitate al clasei medii a facut ca tehnologia prezenta la bord sa fie impresionanta. Un sistem complex adapteaza reactia directiei, duritatea suspensiilor , raspunsul motorului si al transmisiei automate stilului de condus abordat de sofer.

Audi afirma ca a facut cea mai dinamica masina de clasa medie. Oare BMW o fi de acord?
Gama de motorizari, care cuprinde atat propulsoare pe benzina cat si cunoscutele TDI-uri, acopera intervalul de putere 143 - 265 CP. La nivelul transmisiilor se poate opta intre o cutie manuala cu 6 trepte, una tiptronic si una automata cu variatie continua.

Audi afirma ca a facut cea mai dinamica masina de clasa medie. Oare BMW o fi de acord?
Interiorul este caracterizat de un spatiu mai mare pentru pasageri, dar din punct de vedere stilistic nu aduce nimic nou, tabloul de bord fiind desenat in stilul cunoscut al marcii. Noul A4 va fi disponibil cu o varianta a sistemulul MMI.

Debutul vanzarilor este programat pentru sfarsitul lunii noiembrie. Pretul (in Germania) incepe de la 26.000 euro pentru versiunea de baza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.