Audi a gasit o metoda inedita de a atrage atentia. Germanii lanseaza un nou cabrio, exact la inceputul iernii.

Este vorba de noul Audi A3 cabrio, o decapotabila care va atrage cu siguranta atentia fanilor marcii, dar si a unora care vor pur si simplu un cabrio compact premium. Masina este construita pe platforma lui Audi A3, dar vine cu noile elemente de imagine de marca introduse de modele lansate de curand de Audi, asa ca A3 cabrio reuseste sa aiba o personalitate distincta.

Audi A3 Cabrio in prag de iarna
Cei de la Audi au preferat sa adopte solutia clasica, cu soft-top, in detrimentul ultimei tendinte in domeniul decapotabilelor - pavilionul rigid escamontabil. Plierea/deplierea soft-top-ului se face automat, prin intermediul unui sistem hidraulic in doar 9 secunde, un timp foarte bun. Un alt avantaj este faptul ca decapotarea se poate face la viteze de pana la 30 km/h, aspect foarte de util la mersul in oras.
Patru motoare sunt disponibile deocamdata pentru A3 cabrio, doua turbodiesel si doua pe benzina.

Cu ajutorul TDI-ului de 1,9 litri si 105 CP, A3 cabrio accelereaza de la 0 la 100 km/h in 12,3 secunde si atinge 185 km/h, in conditiile unui consum mediu de 5,1 l/100km.
Un alt TDI disponibil este cel de 2 litri si 140 CP, cu ajutorul caruia A3 cabrio ajunge la 100 km/h in 9,9 secunde si atinge 204 km/h. Consumul mediu declarat de constructor este de 5,3 l/100 km, iar emisiile de CO2 sunt sub cele impuse de norma Euro 5.

Audi A3 Cabrio in prag de iarna
Cel mai mic motor pe benzina disponibil pentru A3 cabrio este cel de 1,8 litri TFSI (supraalimentat), care dezvolta 160 CP. Echipata cu acest motor, masina accelereaza pana la 100 km/h in 8,3 secunde si ajunge la 218 km/h, in conditiile in care consumul mediua este de 7,3 l/100 km.
Cel mai mare motor disponibil inca de la lansare este cel de 2 litri, supraalimentat, Puterea maxima este de 200 km/h, acceleratia 0-100 km/h se face in 7,3 secunde, viteza maxima fiind de 231 km/h. Consumul mediu este de 7,6 l/100 km, spun cei de la Audi.

Audi A3 Cabrio in prag de iarna
A3 Cabriolet este oferit doar cu tractiune fata, iar la nivelul transmisiei se poate opta, in cazul unor propulsoare, pentru cutia S-Tronic, cu doua discuri de ambreiaj, standard fiind oferite cutii manuale cu 5 sau 6 trepte, in functie de motor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.